Masterclass Persoonlijk Leiderschap

Tijdens de intense drie-daagse masterclass maken we een verdiepende reis samen een reis door jouw landschap. Vol mooie vergezichten, dalen en bergtoppen. Dit doen we door naar jouw persoonlijke geschiedenis te kijken om vanuit daar de vrije beweging richting jouw toekomst te maken met autonome keuzes die passen bij jou.   

Ik ben erbij
 

Durven zijn wie je bent


Persoonlijk leiderschap gaat over durven zijn wie je bent. Het gaat over jezelf kennen en vanuit daar leiding geven aan jezelf, je professie en je leven.

Je herhaalt hoe je ooit antwoord hebt gegeven op wat je hebt aangetroffen. Om plek in te nemen en leiding te geven aan je leven heb je te weten wie je bent en wat je verlangens en angsten zijn. Maar ook wat je overtuigingen zijn en welke maskers je hebt leren opzetten in het leven.

Wanneer je je maskers wat vaker af kunt zetten en durft te zijn wie je bent kun je jezelf daadkrachtiger en authentieker wegzetten in je leven, zowel privé als zakelijk. En lukt het je vanuit je eigen energie de dingen te doen die je graag wilt doen.

Tijdens deze intensieve driedaagse kom je jezelf soms op een confronterende manier tegen. En het leert je juist ook op een zachte maar krachtige manier naar jezelf te kijken en verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen vanuit een nieuwe mindset.

Het leert je keuzes te maken vanuit vertrouwen en rust en brengt je terug naar je lijf en je intuïtie, zodat er een mooie balans tussen hoofd, hart en lijf ontstaat.

 

VOOR WIE
Voor iedereen die wil thuiskomen en verdieping wil zoeken in zijn/haar verhaal. En vanuit bezieling en autonomie plek wil innemen.

Je wilt verantwoordelijkheid nemen om het beste uit jezelf en je professie te halen. 

 

Vragen waar je antwoord op vindt:

 • hoe accepteer ik mezelf in wie ik ben en wat ik doe?
 • wat vind ik belangrijk in het leven en geef ik zingeving?
 • hoe ervaar ik gemak in ongemak?
 • wat staat er tussen mijn verlangens en mijn angst in?
 • hoe kan ik authentiek zijn, zowel privé als zakelijk?
 • waarom doe ik de dingen die ik doe?
 • hoe leer ik meer te luisteren naar mijn lijf?
 • hoe kan ik omgaan met weerstand of kritiek?
 • hoe ga ik om met mijn emoties, zoals angst, verdriet en boosheid?
 • wat voor rollen spelen schuld en schaamte bij de dingen die ik graag wil doen maar niet doe?
 • waarom doe ik dingen niet die ik wel wil doen?
 • hoe kan ik nog meer in contact met mezelf staan en daardoor ook met anderen?
 • hoe kom ik meer in contact met mijn gevoel?
 • hoe geef ik mijn grenzen aan en zeg ik JA tegen wat ik belangrijk vind?
 • hoe leef ik voluit mijn leven?
 • hoe geef ik zingeving aan wat er wel was of juist niet was.
 • hoe creëer ik een nieuwe mindset. 

Hans Wirds

Het is al weer een paar maanden geleden maar ik kijk met veel plezier terug op de meerdaagse workshop "Persoonlijk Leiderschap". Met een kleine groep mensen, in veilige en rustgevende omgeving heb ik gewerkt aan mijzelf. Sharon heeft de gave om in een hele korte tijd de vinger op de gevoelige plek te leggen. Zonder oordeel maar met scherpte heeft ze mij geholpen krachtiger in het leven te staan. Een aanrader voor iedereen die reflectie en advies kan gebruiken. Dank je Sharon!

Live aan het werk

We werken in een kleine groep van max 8 personen. Op een exclusieve plek voor onze deelnemers in het groen op landgoed Bleijendijk ga je tijdens deze dagen zelf of samen er op uit met een opdracht om in je lijf te komen. Het geeft je de kans om in de natuur naar binnen te keren en in die stilte jouw antwoorden in je lijf op te halen. 

Trigger

Tussen de dagen door ga je met een opdracht aan de slag, welke wordt  ondersteund met een meditatie en visualisatie. We kiezen ervoor om je ook online nog extra mee te nemen zodat je aan blijft tussen de dagen door. Daarnaast geeft het je extra mogelijkheden voor verdieping in het lijf.

Workshop in het lijf

Tijdens een prachtige workshop vol beweging komen we meer in het lijf en integreren we al het geleerde van de drie dagen. Na deze workshop zet je je doelen heel helder weg. 

Ik ben erbij

Rosanne Blijleven

Sharon, Waanzinnig hoe jij deze reis hebt geleid en begeleidt. Ik voelde mij zo welkom, geliefd en veilig. Professioneel zat het keigoed in elkaar, de volgorde was perfect. Alles is afgestemd op de groepsdynamiek en verlangens. Afgestemd op het moment, op persoonlijke behoeften. Ik heb ervan genoten, ik ben ervan gegroeid en thuisgekomen. Weer van mijzelf gaan houden. Dank je wel voor je liefdevolle handreikingen, zelfs op 1,5 meter afstand. Zonder jou was ik niet zo voldaan, tevreden en blij naar huis gegaan en thuis gekomen.

Lichaams- en ervaringsgerichte benadering

Uniek aan de masterclass bij Raafwerk is het verstaan van het lijf en de levenshouding die erin ligt verscholen. We geven speciale aandacht waar dit lijfelijk ligt opgeslagen en leren de eigen lichamelijke signalen herkennen. Je leert de werking tussen geest en lichaam te verstaan en de vertaalslag te maken van het lijf naar de dagelijkse praktijk en het effect daarvan op jouw privé/werkleven.

Ik wil graag contact

Suzanne Hermans

De masterclass persoonlijk leiderschap volgen was eerst lastig maar daarna was het thuiskomen bij mijzelf. Het was warm, liefdevol en helend. Wat een waardevolle dagen! Genoten van de fijne groep met een bijzondere dynamiek. Sharon heeft de waardevolle gave om op een liefdevolle manier bij iedereen tot de kern te komen. Ik gun iedereen zo’n bijzondere masterclass. Ik weet zeker dat de masterclass zelf en alles wat ik daarvan meeneem naar huis heeft gezorgd voor een hele belangrijke keerpunt in mijn leven. En daar ben ik dankbaar voor. 

Raken en geraakt worden

 

We werken vanuit de ontmoeting. Op het moment zelf ontstaat er een dynamiek in de training en tussen de deelnemers en trainers. Daar is waar er beweging ontstaat.

We kunnen niet raken zonder zelf aangeraakt te worden. Pas wanneer je in contact staat met jezelf kun je zuiver in contact staan met anderen. We gebruiken hiervoor ervaringsgerichte oefeningen. Ondersteunend hieraan gebruiken we werkvormen als  TA (transactionele analyse), een praktische vorm die inzicht geeft in oude boodschappen en maskers. Daarnaast werken we met systemisch lijfwerk welke inzicht geeft in familie- en organisatiedynamiek. We ervaren tijdens de dagen waar oude boodschappen zich herbergen om vanuit het hier en nu praktisch en toepasbaar verder te gaan.

Naast al dit harde werk, wordt er ook veel gelachen en genieten we samen van de reis. 

Ik ben erbij

Masterclass Persoonlijk Leiderschap

€ 1550,00

Data

19,20,21 oktober VOL
29,30 en 31 maart 2022  


 • 3 live dagen 
 • verdiepend werken in kleine groepen, max. 8 - 10 personen
 • exclusieve ruimte in de natuur op landgoed Bleijendijk in Vught
 • huiswerkopdracht
 • meditatie 
 • inclusief lunch
 • overnachten mogelijk op landgoed
 • 10.00-17.00 uur
 • CRKBO gecertificeerd
Ik doe mee!

 

Op alle fronten aan de slag

 

Lang nagedacht over de woorden waarmee ik de bijzondere eigenschappen van Sharon kan omschrijven. In verschillende trainingen persoonlijk leiderschap heb ik Sharon leren kennen als een ontzettend warme, lieve, doortastende, kritische, eerlijke en open trainster die je uitdaagt echt naar jezelf te kijken en je daarbij de juiste vragen weet te stellen. Daarnaast geeft ze veel aandacht aan het lijf, waardoor je op alle fronten met jezelf aan de slag gaat. Een trainer/coach die ik ieder mens gun, alleen al omdat het zo’n ongelooflijk fijn en oprecht mens is!. Elise de Groot


Alles en meer gebracht

Een jaar geleden las ik een post van Sharon op LinkedIn. Zo krachtig, zo treffend. Daarmee stond mijn besluit vast. Bij Sharon/Raafwerk wil ik een cursus/training volgen. De cursus Persoonlijk Leiderschap heeft mij alles en meer gebracht. Verbinding en een gevoel van thuiskomen. In een omgeving en groep waarbij ik mij veilig voelde en liefdevol ontvangen. Voldoende ruimte om het eigen stuk bespreekbaar te maken. Ongeacht het feit dat we samen in een groep zaten. Iedereen was even belangrijk. Iedereen kreeg dezelfde onvoorwaardelijke aandacht. Dank je wel lieve Sharon. We zien elkaar in de toekomst vast nog een keer. Moniek Kremer


Thuisgekomen

Sharon, Waanzinnig hoe jij deze reis hebt geleid en begeleidt. Ik voelde mij zo welkom, geliefd en veilig. Professioneel zat het keigoed in elkaar, de volgorde was perfect. Alles is afgestemd op de groepsdynamiek en verlangens. Afgestemd op het moment, op persoonlijke behoeften. Ik heb ervan genoten, ik ben ervan gegroeid en thuisgekomen. Weer van mijzelf gaan houden. Dank je wel voor je liefdevolle handreikingen, zelfs op 1,5 meter afstand. Zonder jou was ik niet zo voldaan, tevreden en blij naar huis gegaan en thuis gekomen. Rosanne Blijleven

Mabel Moon

Je weet de vinger precies op de zere plek te leggen en op een duidelijke, soms confronterende manier tot de kern te komen en te raken. Er was geen ontkomen aan voor mij en dat had ik nodig om nog meer in mijn lijf te komen. Kwetsbaar durven zijn. Heel waardevol! Ook de veiligheid en de ruimte binnen de groep die je hebt weten te creëren vanaf het begin. Warm! Heel indrukwekkend. Wat een fijne energie, wat een liefde en wat een inzichten. Ik kan het iedereen aanbevelen die zichzelf een echte stap in persoonlijke ontwikkeling gunt.