Vrijblijvend gesprek
Creëer de ruimte en diepte in jezelf. meditatie, lijf en ziel. Naar binnen keren en verstillen. Leren blijven. Verbinding met onszelf aangaan.

Creëer de ruimte en diepte in jezelf

blog Feb 24, 2023

Creëer de ruimte en diepte in jezelf

Meditatie zorgt ervoor dat we mogen opmerken waar ons lijf en ziel naar vraagt. Het is geen actie die je verricht, het is een manier van zijn. Een meditatieve staat van zijn vraagt je naar binnen te keren en jezelf op te halen en daarin te verstillen. Zodat je ook weer volop aanwezig kunt zijn naar buiten toe terwijl jezelf niet verliest. Waar angst er mag zijn, maar je niet direct hoeft te vertrekken en kunt leren blijven. Omdat alles er op hetzelfde moment is.

Wanneer we ons identificeren met bewustzijn, leven we niet langer in een wereld van polariteiten. Alles is aanwezig op hetzelfde moment. Door naast meditatie ook yoga te beoefenen krijgen we nieuwe inzichten over onszelf door ons weer te verbinden met ons lichaam. Uiteindelijk vraagt het ook van ons om dieper te gaan. En ons niet te hechten aan iets buiten ons, maar liever een diepe verbinding met onszelf aan te gaan. Een innerlijke ruimte in ons die in ons spreekt op een subtieler niveau.
We leren ons lichaam te gebruiken om bij deze subtiele ruimte uit te komen, om te leven en ademen van wie we werkelijk zijn.

Urenlang op de mat, in de boeken of in meditatie helpt ons niet naar deze subtiliteit. Het is het leven wat ons uitdaagt om jezelf innerlijk vredig te blijven voelen in de chaos om ons heen. Je kunt bijvoorbeeld oefenen met hoe je meer comfort en stabiliteit in je ervaringen krijgt. Hoe ga je met de onzekerheden om in het leven en in relaties?

Hoe zou het voelen als ik meer gegrond ben en wat zou dat mij opleveren? De mat is de plek waar jij je zaadjes plant voor momenten dat je het nodig hebt. De zaadjes van het kunnen meedeinen op de rivier van het leven maar niet meer in elke storm op zee laat meevoeren in het oneindige.


Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven