Vrijblijvend gesprek

"Bij Raafwerk mocht ik komen voorbij snappen en mocht ik eindelijk integreren en actie nemen"

Feels like home, even if home is a place you've never been before

Laat je inspireren

De verschillende verhalen van de deelnemers nemen je mee in de opleidingen en hun transformerende ervaringen. Voel of het resoneert en voel je heel erg welkom om ook bij ons jouw reis te komen maken.

Margot Nicolaes

Een opleiding bij Raafwerk is een groot cadeau dat ik iedereen gun. Ook de vier dagen master breath and bodywork hebben weer een diepe indruk op mij gemaakt. Een prachtige groep van lieve mensen, ieder met een eigen reden om aan te sluiten. Voor mij is het een reis om mezelf weer een beetje beter te leren kennen, oude patronen te herkennen en deze los te laten als deze me eigenlijk alleen maar in de weg staan. Dank je wel Marijn en Sharon dat ik daar weer een stapje in heb mogen maken.

Titia Roovers

Dank Sharon, voor jouw stevigheid en doortastende begeleiding tijdens Ademwerk en Master Breath and Bodywork zodat ik me kon overgeven aan het wonderlijke fenomeen ‘adem’. Zo gewoon (ik adem al jaren) en nu met jouw oefeningen een instrument om me ervaringen te bieden die me thuis brengen, in lichaam, het nu en bij de ziel. Het geweldige arsenaal aan instrumenten en het zingen en dansen hielpen om te spelen en verdiepen. En dat zijn nu precies de dingen die ik wil doen in dit leven: (‘kittig’) spelen en verdiepen. Dank ook collega’s Marijn en Josie.

Kim Pieters

Ik heb zes mooie Ademwerk dagen gehad bij Raafwerk. Naast dat je zelf werkt met prachtige ademtechnieken, zoals de verbonden adem, leer je ook hoe deze te begeleiden.

Dit alles onder de liefdevolle begeleiding van Sharon en haar team. Er was veel plezier, kundigheid, muziek, hier en daar wat schuren (hou ik van) en vooral veel mildheid en liefde.

Dank! 

 

Ruby van der Sande

Ik heb hier de zesdaagse ademcoach opleiding gevolgd en deze heeft me veel gebracht. Het waren bijzondere dagen waarin ademtechnieken werden afgewisseld met het delen van kennis over de ademhaling, het trainen in begeleiderschap en vooral het ervaren. Sharon en Marijn wisten een veilige bedding te creëren voor alle deelnemers wat me in staat stelde om op een diep niveau te leren & me open te stellen. De focus ligt op jou als mens & begeleider en het voorgaan in ademwerk en de processen die daarbij horen.

 

nanne van nuenen

Nanne van Nuenen

Wat heb ik veel geleerd van zes dagen ademen bij Raafwerk! Bewust worden van mijn ademhaling en waar het stokt. Wat vertelt die plek in mijn lijf? Via diverse ademtechnieken op ontdekkingstocht naar binnen, om te luisteren naar wat gehoord moet worden. Wat een kompas om op te koersen, wowwwww! Dit alles onder professionele begeleiding van Sharon en haar team. Een liefdevolle bedding, spot on en heks als nodig. En haar muziekinstrumenten en dans tillen ons op. Life changing. Wat een rijkdom. Dankbaar en liefs.

linda van bokhorst

Linda van Bokhorst

Het is me gelukt! Tijdens het jaarprogramma Verbinden met jezelf en de ander ben ik thuisgekomen bij mijzelf, voel ik me steviger en energieker en heb ik zoveel geleerd over mijzelf én over mijn gedrag in contact met de ander. Teruggaan naar je gezin van herkomst en daarmee werken hielp mij met het herkennen en erkennen van patronen in mijn gedrag. Ik heb o.a. geleerd om ongemak in de ogen te kijken en het grote niet-weten toe te laten. Voel me waardevoller dan ooit. Met Sharon als begeleider was het soms rete-spannend en altijd veilig. Naast alle kennis en oefeningen is er veel humor en er wordt gedanst en heerlijk gegeten. Sharon voelt precies aan wat elk individu én de groep nodig heeft. Ze prikkelt en nodigt je constant uit om te groeien en samen naar binnen te duiken. Wat is dit jaarprogramma een dierbaar cadeau, waar ik elke dag nog verdieping uithaal. 🙏 Satnam.

Kathy Imre

Op een prachtige locatie, midden in de natuur, waar het gevoel van veiligheid en thuiskomen meteen worden geboden door Sharon, Marijn en Josie.
De tweedaagse Ademwerk waren een ware ontdekkingsreis waar doormiddel van muziek, zang, dans en adem mijn lichaam en ziel echt zijn samenkomen. Ik heb tijdens een van de ademsessies iets mogen aanraken en loslaten waardoor ik daarna in totale stilte mijn ware essentie heb mogen voelen, liefde.

Op een speelse, liefdevolle, straight to the point en intuïtieve manier hebben Sharon en haar team me waardevolle lessen mee gegeven over oa adem en begeleiderschap. Een cadeautje voor mezelf, wat ik uiteindelijk ook een ander mag gaan geven.

DANKBAAR!

M. Bloem

Lichaamstaal is zoveel verder dan woorden.

Tijdens de opleiding Lichaamsgericht werken weer een stap dichter bij mijn verlangen en mijn kern gekomen met de rake vragen van Sharon en Marieke.

Ik voel mij rustiger, stiller en zachter dan voorheen.
Steeds vaker kan ik de volle connectie met mijn lijf voelen en lukt het om te blijven, zelfs als het spannend wordt. Vertrekken( uit verbinding gaan) was zoveel makkelijker dan blijven, totdat ik leerde om te blijven bij mijn eigen ongemak en dat van de ander. Wat mooi om me zo diep te kunnen verbinden met mezelf en de ander. Ik ben intens dankbaar voor dit mooie “ ontwikkel- proces “ en kan de opleiding lichaamsgericht werken met een warm hart ❤️aanbevelen.

Edith van Nunen

Strijd, schuld, schaamte, solo….. de 4 ‘s-en’ die prominent aanwezig waren in mijn lijf, voordat ik startte met de opleiding lichaamsgericht werken bij Raafwerk. Prachtige, veilige en intense dagen, waarin ik mijn ‘s-en’ allemaal ben tegengekomen. Door te voelen in mijn lijf deze heb kunnen aankijken in hun volle zijn. In alle verdriet en pijn in mijn schaduwkant kunnen landen. En wat een magie als je daarna het licht en de liefde voelt en de energie letterlijk door je lijf giert. 

Onder begeleiding van ook een  ‘S’. Sharon, wat ben je een vakvrouw in het begeleidingsvak!  Liefdevol, doortastend en to the point. Met de live muziek die je maakt, zo intens en hartelijk rakend. 

En ja… soms pijnlijk…. En ja, helend en zo helpend! Ik heb menig dagen mogen doorbrengen bij diverse begeleiders. Jij hebt ècht het verschil gemaakt voor mij. Dank je wel 🌸 

 

Janneke Binnendijk

Toen ik Sharon jaren terug voor het eerst ontmoette, wist ik dat ik bij haar moest zijn hiervoor. Sharon heeft de gave om direct bloot te leggen wat er speelt. Wie of wat er in de weg staat tussen jou en jouw verlangen. De training is heel lijfgericht. Voor mij een hele uitdaging om uit mijn hoofd te gaan en naar mijn lijf toe.

Als ik vrienden vertel over deze reis, dan zeg ik dat ik letterlijk en figuurlijk ben thuisgekomen. Ik ben op de juiste plek gaan staan in mijn gezin van herkomst. Dat geeft enorm veel rust. Als ik het moeilijk vind om een keuze te maken, dan stel ik mezelf de vraag of de activiteit aan mijn waarden voldoet. Als ik te veel in mijn hoofd zit, leg ik mijn hand op mijn borst en ben ik weer bij mezelf.
En het mooiste, ik ben eindelijk blij om mij te zijn. Lieve groet, Janneke 

Sylvia Brijon

Adem en lichaamswerk, het is nooit af! Want steeds ontdek je weer een andere laag die geheeld en gezien mag worden. Soms een hele diepe laag, soms eentje dat al lang aan de oppervlakte lag te wachten. Waar je ook zit, Sharon Marijn en hun team hebben met een onschatbare waarde deze 6-daagse Master Breath & Bodywork opleiding professioneel en liefdevol begeleid. Het doorlopen van het hele proces op zich was een fantastisch avontuur en heerlijk om te doen! De zweethut heeft een diepe indruk achtergelaten. Een ware shift is gebeurt met de verbonden adem! Na het dansen voelde het leven telkens een stuk gemakkelijker. Ik kijk er echt naar uit om straks dit mooie werk zelf door te geven. Dankjewel Sharon, voor wie je bent en wat je doet!
Sylvia

 

 

Iris Roos

De prachtige ademreis bij Raafwerk heeft diepe indruk op me achtergelaten.
Je transformeert tijdens de 6 cursusdagen onderweg naar ademcoach. Niet alleen op professioneel gebied maar ook als mens voel ik me verrijkt. De opbouw van de dagen zit goed en gebalanceerd in elkaar. Het zijn dagen gevuld met kennis, vooral ervaringen opdoen in de breedste zin van het woord, nuchterheid, humor en veel voelen. Het hele team van Raafwerk schept een hele veilige en stevige bedding om te leren. Je voelt de ervaring van het team, de liefde en aandacht die zij erin steken.
Daarnaast, gegeven op een prachtige locatie, in de natuur. Alle ruimte om in de pauze even met je voeten in de aarde te staan.
Diepe dankbaarheid naar het team en de groep waarin ik deze reis mocht afleggen.
AHO

Gea van Dongen

Vandaag de 4 daagse Master of Breath & Bodywork afgerond na ook de 2 daagse ademwerk te hebben gedaan. Sharon en haar team dragen met veel passie, liefde, puurheid en inspiratie hun kennis en wijsheid aan je over! Wat een bijzondere reis heb ik mogen maken. Nooit gedacht dat de adem je zo veel kan brengen en ook kan laten transformeren. Enorm bedankt lieve Sharon, Marijn, Josie, Dieke, Dimphy en Tinka! Jullie zijn stuk voor stuk toppers!

Meike Nederstigt

Wat een bijzondere reis was de ademcoach opleiding. Onwijs veel geleerd over hoe de adem kan helpen te ontspannen, meer in het lijf te komen en steeds weer de weg naar binnen af te leggen. Om te kunnen voelen waar het echt om gaat en wat mijn waarheid is. En zo te kunnen loslaten wat niet meer helpend is. Raafwerk voelt als thuiskomen!

Marlon Knaken

Een jaar met haar 4 seizoenen van de lente waar alles tot bloei komt tot en met de winter. De tijd van terugkijken, de zingeving en ruimte voor weer een nieuw seizoen.

Ben in het jaarprogramma Verbinden met jezelf en de ander door alle seizoenen gegaan tijdens deze innerlijke reis. Verschillende lagen aangegaan, nieuwe lagen ontdekt en van weten naar begrijpen gegaan. Telkens door af te dalen in mijn lichaam.

Een mooier cadeau had ik mezelf niet kunnen geven en daarmee iedereen die ik lief heb. Relaties zijn verdiept, genezen en heb prachtige zielen mogen ontmoeten waarmee ik deze reis heb mogen maken.

Als begeleider ben ik zuiverder geworden, zie en begrijp dynamieken op andere lagen en kan daardoor andere interventies inzetten.

Sharon en Allard hebben mij telkens uitgenodigd en met veel compassie en liefde begeleid. Ben thuisgekomen bij mezelf en Raafwerk. Een prachtige plek waar alles er mag zijn met een lach en een traan. 

Mariecke Hoekstra

Ik had direct al een goed gevoel toen ik Sharon aan de telefoon had. Alles werd met aandacht duidelijk uitgelegd en dus besloot ik om de 2- en 4 daagse breath & bodywork opleiding te doen.

Heel fijn om een opleiding te doen, die ik zelf helemaal mocht ondergaan, maar ook begeleiden. Dit zorgt er bij mij voor dat alles veel beter integreert. Daarnaast is de begeleiding liefdevol maar ook duidelijk.

Nu ik thuis lekker aan de slag ben met de verschillende technieken, merk ik zo mega veel energie, maar ook ontspanning en ben veel meer in het hier en nu aanwezig. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik in jullie liefdevolle warme en veilige basis terecht ben gekomen, samen met een
fijne groep mensen, waarbij we samen hebben mogen leren en inspireren.

Bedankt lieve Sharon, Marijn en de rest

Nick van Deudekom

Vorige week de 6 daagse master breath and bodywork afgerond bij Raafwerk.

Vanaf het eerste moment een hele goede sfeer. Sharon en Marijn brengen kwetsbaarheid, humor, prachtige rituelen en veel kennis samen in een mooi verdiepend en heerlijk fysiek programma.

Ik ben weer een mooie reis met mooie mensen en een aantal helende inzichten rijker. Aho!

Ronald Verbeek

Wat een fantastische locatie en wat een geweldige begeleiding van Sharon en Marijn op de 4 daagse masterclass ademwerk. Duidelijke uitleg van de stof, de achtergronden en prettige to the point begeleiding om zowel de ademtechnieken te oefenen als wel het begeleiden van een client. IK heb zoveel bedding, warmte en liefde mogen ervaren tijdens de opleiding, wat geleid heeft tot prachtige reizen in mijzelf en daarbuiten, waardoor ik mijzelf weer een beetje beter heb leren kennen. Ik kan het iedereen aanraden! Veel liefs Ronald

 

Rinus Verhart

Nadat ik tijdens de Masterclass Persoonlijk Leiderschap kennis had gemaakt met Sharon en haar manier van werken startte ik vorig jaar een persoonlijk coaching traject. Ik keek er naar uit en er tegenop. We spraken af dat de coaching online ging plaatsvinden. Vooraf zag ik dit als een extra moeilijkheidsgraad maar binnen 5 min was die barriere geslecht. Ook via videobellen weet Sharon je te raken en je hard aan het werk te zetten.

Sharon is in staat om je een spiegel voor te houden op een liefdevolle manier. Nooit een oordeel, geen harde woorden, waardoor ik niet in de verdediging kon schieten. Vanuit haar kracht gaf ze mij inzichten in de patronen die ik aangeleerd had en mijn beschermingstechnieken om niet te hoeven voelen wat er echt is. Dwars door de camera heen, toch geraakt worden, dat is een kunst die niet veel coaches beheersen.

Voor mij was het heel fijn dat Sharon precies leek aan te voelen wanneer er een stapje terug gedaan moest worden en wanneer ze even iets meer kon prikken. Continue vanuit liefde en oprechte aandacht. Hierdoor heb ik een ontwikkeling gemaakt in een paar gesprekken die ik zelf niet had durven bedenken. Steviger in mijn schoenen, handelend vanuit vertrouwen. De energie stroomt weer door mijn lichaam, zo een traject gun ik iedereen.

Marlon Knaken

Zes dagen terug naar binnen via de ademhaling tijdens de zesdaagse Master Breath and Bodywork. Verschillende technieken mogen ervaren en begeleiden met een enthousiaste en open groep.

Vanaf eerste moment is er de veiligheid en verbondenheid om met elkaar dit innerlijke avontuur aan te gaan.

Dank Sharon, Marijn en Josie voor de warme liefdevolle begeleiding. 

En de Master Breath and Bodywork. Bij Raafwerk is het thuiskomen. Thuiskomen in mijn lijf. Het lijf dat eerlijk en puur reageert en mij verteld wat ik soms niet will horen. Met ademwerk geleerd de kracht van mijn ademhaling en het lijf in te zetten nog meer in te zetten.

Waar ik net als veel van ons kan vertrekken naar mijn hoofd. De adem mij terugbrengt naar mijn lijf wat telkens verteld wat er nodig is of helpt om door de emotie te ademen en zo vrijer te leven.

In vier dagen een nieuwe gereedschapskist gekregen en klaar om die te gebruiken! Zo fijn dat ik hier leer door te doorleven en niet vanuit een boek en theorie.

Zweethut, stembevrijding en de verbonden ademhaling waren magische ervaringen. Net als in het jaarprogramma door alle seizoenen gegaan. 

Dhanyavad, Sharon en Marijn het was weer top!

 

Sylvie Broos

Wat een mooie reis heb ik mogen maken dankzij Sharon, Marijn en de groep waar ik deel van mocht uitmaken. Het voelde als thuiskomen, waar ik helemaal mezelf mocht zijn en verder mocht ontdekken. Het donker en het licht, door alle lagen heen. Veilig, gedragen en geborgen. Ik ben heel blij dat ik het adem- en lichaamswerk mocht ontdekken bij Raafwerk. Zodat ook ik mijn licht en liefde verder mag laten schijnen in wereld. Éindelijk.

Jelle Frikkee

Wat een geweldig mooie leerervaring is het geweest. Ik kan iedereen dan ook ten zeerste een opleiding/cursus bij Raafwerk aanraden. Het is 'n mooie mix van plezier, leren en het ontmoeten van delen in jezelf die aangekeken willen worden. Dat maakt dat ondanks dat er heftige en zware emoties opkomen het luchtig blijft. Raafwerk is uniek in de manier waarop ze het doen, waarbij het voelbaar is dat het duidelijk vanuit het hart komt.

Joyce Jansen

De opleiding lichaamsgericht werken heb ik ervaren als een intense, innerlijke reis, waarbij ik weer volledig ben thuisgekomen in mijn eigen lijf. Het pad op weg naar zelfliefde was er voor mij een vol hindernissen. Sharon heeft mij op haar eigen confronterende, liefdevolle directe manier geholpen om het leven vol te gaan leven vanuit zelfliefde. Oude patronen en overtuigingen heb ik grotendeels los kunnen laten. Vanaf nu is het tijd voor een nieuw verhaal, waarin ik mijn eigen waarheid steeds meer mag gaan spreken. 

Janneke de Voogd

Open, intens, luchtig en diep, dat allemaal tegelijkertijd. Vrouwenkracht bij de sensuele vrouw gevoeld in zachtheid en verbondenheid zonder plakkerigheid, juist met je poten in de klei. Lekker en grappig. Hmm. Dank je wel, Janneke

Edith van Nunen

Vrij, overgave, ik, welkom….. wat een magische dagen waren het de sensuele vrouw. Onder begeleiding van Sharon in een prachtige omgeving in een volledige vrije, warme en welkome bedding. Via meditatie, dans en oefeningen terug naar de basis, die ik weer heb mogen herontdekken. En ik blijkbaar nog steeds in me had en nu ontwaakt is. 

Met als afsluiter de ‘verbonden ademhaling’. Een ademhalingstechniek die onderdrukte emoties en gevoelens aan de oppervlakte laten komen waardoor ruimte ontstaat om deze te verwerken. Ik kan deze ervaring niet met woorden omschrijven, dit is gevoel pur sang. Met rust en meer eigenheid weer verder. Dank je wel Sharon!  

Marijn van Luijk

Met liefdevolle begeleiding en met een veilige bedding werden we als groep meegenomen in de ademhalingsoefening. Een oefening in openen en overgave, aan wat er in het lijf is opgeslagen, aan wat het lijf te vertellen heeft. E en oefeningen in open staan voor intuïtie en van voelen en ervaren op een diepe laag van bewustzijn. Daar waar het ego geen rol speelt.

Ondersteund met prachtige muzikale trillingen neemt Sharon je op zachte maar ook krachtige wijze mee in deze transformatieve reis, want dat is het. Een reis naar thuis. En om dan na afloop de energie en misschien wel vooral de stilte te voelen in jezelf én van de groep, dat is magisch.. verbonden met het zelf, verbonden met het geheel.

Marieke Schipper

Waar lijf, trauma en ademwerk elkaar ontmoeten. Bij raafwerk leerde ik zoveel van Sharon en het vormveld dat ze neerzet. Ervaringsgericht werken met teachings op inhoud. Sharon is heel trouw aan zichzelf en weet vanuit haar uniciteit je aan te raken. Ik kom graag nog eens een andere opleiding doen!

Mariëlle 

Met veel plezier heb ik de training ademwerk bij Raafwerk gevolgd. Ondanks dat ik er best wel wat over wist, heb ik toch veel nieuws geleerd. Ik gebruik de tips/oefeningen voor mezelf en voor anderen (adem coaching & breathwork). De begeleiding was met beide voetjes op de grond - vooral veel doen in plaats van theorie. Oh én heerlijke lunch ;)

Mirjam Schaap

Ik heb de 4-daagse Master breath and bodywork gevolgd bij Raafwerk. Sharon, Marijn en de rest van het team bieden een veilige plek om te leren en vooral ook te ervaren. Bedankt voor de prachtige begeleiding.

Linda van Bokhorst

In 2 dagen mijn vrouw, mijn sexy, speelse vrouw ophalen? Ja. Ja. Ont-moeten, ont-wikkelen, verlegen ontdekken. Zo begint het. Dan zien hoe goed je elkaar al kent. Herkent. Dan mag rauw erbij. Dan mag alles erbij. Ja! Sensuele vrouw!.

Marloes Jongen

De benadering van Sharon en de rest van het Raafwerk team is er een die maakt dat je binnen no time land, land op de (prachtige) plek waar je bent en vooral land bij jezelf.
Doortastend en altijd met een liefdevolle benadering, met humor en een vleugje zelfspot ontstaat de ruimte en veiligheid om alles wat er is aan te kijken en aan te gaan. Met "Ademwerk" als de "weg" daar naar toe heeft het mij geholpen om dat pad in vertrouwen verder te bewandelen.

Fenny van der Meijden

Ik heb een mooie persoonlijke reis gemaakt eind oktober tijdens de tweedaagse masterclass ademwerk! Dankzij een geweldige groep mensen en onder leiding van het professionele team van Sharon, Marijn & Josie! In die twee dagen was er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, dans en humor! Ik heb van iedereen genoten! Liefs Fenny
 

Nina van Dijke

Een bijzondere reis, de sensuele vrouw. Waarin je in contact met andere vrouwen jezelf en de ander aanraakt. Een reis naar vrijheid, zachtheid en sensualiteit. Next Level!

Cynthia Verschoor

De sensuele vrouw heb ik ervaren als een magische 2 daagse reis volop in het lijf waarbij ik delen in mijzelf heb ontdekt en herontdekt. Dit alles onder de zeer kundige, liefdevolle en speelse begeleiding van Sharon waardoor ik me er volledig aan over kon geven. 

Ik voel me vrijer, zelfbewuster en vol zelfliefde. Wat een ervaring en wat geeft het een rust en tegelijkertijd volop levenslust en levensenergie. 

Melanie Steggink

Dankbaar voor deze prachtige ademwerk opleiding of beter gezegd reis...
Ik kwam in een warm bad waarin alle medestudenten in volle glorie precies daar mochten zijn waar ze waren. Een ademtocht waarin je de volle kracht leert kennen van je eigen helende vermogen.
Deze binnen reis is belangrijk om leert je waar je bent en waar we nog meer mogen leren en mogen groeien. Ik ben deze opleiding gaan volgen om cliënten met trauma te ondersteunen om zichzelf beter te leren voelen. Ademwerk hoort nu bij mijn dagelijks werk en dagelijks leven en ik ben Sharon & Marijn ongelofelijk dankbaar voor hun liefdevolle maar ook praktische en doortastende begeleiding.

Nynke Kroes

Ademen, het blijft zo magische! Voel mij erg dankbaar dat ik terecht kwam bij Sharon en haar team. Een zeer veilige setting waar ik mij mocht en kon overgeven. De twee daagse opleiding Ademwerk is een bevestiging voor mij geweest welke route ik in wil slaan. Meer voelen, meer in mijn lijf komen. Minder begrijpen en meer ervaren.
Heb nog zeker stappen te zetten en tegelijk voel ik door het mogen begeleiden naast het zelf ervaren wat adem met je doet, dat ik dit door wil gaan geven en het ook kan!! Dank jullie wel, liefs.

Cindy de Leijdekker 

In de 2-daagse opleiding ademwerk, gevuld met kennis opdoen, praktisch toepassen in het mogen ontvangen en begeleiden van de adem, heb ik me veilig gevoeld om vrijuit te mogen ervaren. Het dansen heb ik ook met mij mee genomen als techniek :-).
Dank je wel voor jullie fijne en liefdevolle begeleiding: Josie, Marijn en Sharon!

ronald verbeek

Annelien Ter Meer - Ronda

Wat een fantastische reis heb ik met je, dankzij jou, mogen maken. Geen woorden voor de sensuele vrouw, maar vooral ervaren, beleven, voelen en genieten.

Ik heb me vrij kunnen dansen, mijn energieke, vrolijke, schitterende ik weer kunnen ontdekken.

Dank je wel!

Marieke Mulder

Doortastend, verbindend, liefdevol, zacht, lijf, humor, in het moment begeleiden, vertrouwen, donker en licht, ook gewoon mens. 
Dit zijn voor mij een aantal woorden die passen bij Sharon.
Door in haar begeleiding erop te vertrouwen dat wat nodig is, zich toch wel aandient, kan ze zo puur in het moment mensen raken. 
Mensen raken juist op het punt waar het nodig is voor een ieder. Kijken naar wat het lijf te vertellen heeft en vanuit daar te zien wat er nog nodig is. In het lijf ligt alles al opgeslagen en daar kan ze je zo mooi naartoe leiden. 
Uit eigen ervaring weet ik dit maar dit heb ik natuurlijk ook terug gezien toen we als collega’s groepen aan het begeleiden waren. Leer jezelf kennen, leer je lijf kennen, weet welke thema’s er bij jezelf spelen en begeleidt vanuit het hier en nu. Dat is waar Sharon en zo ook Raafwerk voor staat.

Daarnaast heb ik haar mogen ontmoeten als vriendin en collega en daar ontmoet ik dan ook zo Sharon als mens. 
Een mens die net als ieder ander haar reis te maken heeft. En dat maakt haar dan ook weer zo sterk als professioneel begeleider. 
Dit omdat je in dit vak altijd jezelf meeneemt en je elke keer weer bij jezelf te checken hebt hoe je erin zit. Hier verstaat deze mooie vrouw zo goed haar vak!

Een mooi compliment dat ik haar kan geven is dat ik mij in mijn eigen proces geen betere begeleider, mentor, collega heb kunnen wensen. #familie #liefde

Janneke de Voogd

Met frisse vrees ging ik erheen, dit ging echt ergens over. En zo werden we vanaf de start meegenomen het diepe in, geen poespas, geen gepraat, wel connectie en ferme liefde.

Het was echt en rauw en diep en zorgzaam en begrensd en ook lief en grappig en ontroerend en energiek en vrolijk en vol.

Er was geen ontkomen aan en juist dat voelde zo krachtig en veilig. Het maakte dat ik door de emotionele mangel kon en er schoner uitkwam. Terwijl ik juist heb geleerd in die dagen vuile handen te maken. En daarmee op mijn plek te zijn.

Het werken met Sharon heeft zoveel verschil gemaakt. Ik heb mijn eigen keuzes in mijn lijf ervaren in plaats van ze te snappen met mijn hoofd.

Nu, weken later, is het contact met mijn lijf nog steeds AAN en heb ik er dagelijks baat bij wat ik in die drie dagen heb doorvoeld. Er is een steen verlegd en mijn leven stroomt daadwerkelijk anders. Dank lieve Sharon!

Janny van Es

Het krachtige van de sensuele vrouw is dat er weinig gesproken wordt maar vooral doen, ervaren in het lijf. Ik voel me liefdevol voor mezelf. Het is fijn te merken dat ik goed in mijn lijf zit en dat het doet wat er is. Wil er echt beter naar luisteren en op vertrouwen. Het is no-nonsense, direct met humor, deskundig en ervaren. Dank je wel, Janny

Jorien Ouweneel

Nog dieper zakken in mezelf, naar binnen keren, voelen, bewegen, dansen, huilen. Voelen waar mijn kracht zit, dwars door de blokkades heen ademen om te voelen dat je leeft. Verbonden met mezelf, verwarmd op plekken waar het koud was en klaar om verder te trekken op mijn reis. Dank voor deze enerverende ervaring bij de sensuele vrouw. Liefs Jorien

wauw, en toen was daar de Masterclass.

Liesbeth Slooijer

Tijdens de opleiding Lijfgericht Coachen heb ik Sharon leren kennen als een zeer kundige trainer die al haar kennis en ervaring steeds weer weet te vertalen naar het lijf. Daar waar we geneigd zijn om te vluchten naar ons hoofd, brengt zij je op liefdevolle wijze weer in verbinding met het lijf. In het lijf waar al onze overlevingsmechanismen zijn opgeslagen. Sharon is scherpgevoelig, zacht en liefdevol confronterend. Zij weet precies te benoemen vanuit welk pijnpunt we patronen blijven herhalen en wanneer we geneigd zijn om te vertrekken (uit verbinding te gaan).

En daarnaast zijn de opleidingsdagen bij Sharon ook echt een feestje! Met veel humor, dansen en heerlijke lichaamsgerichte oefeningen om meer in het lijf te komen. Op persoonlijk vlak heb ik geleerd om steeds eerder te herkennen wanneer ik geraakt word in een oude stuk, waardoor ik sneller kan terugkomen naar het hier-en-nu. Ik ben milder naar mijzelf geworden. Daar waar ik geneigd was om mij aan te passen en weinig ruimte in te nemen, neem ik steeds meer plek in vanuit mijn volle Zijn. Met mijn lichte en donkere kanten. Op professioneel gebied heb ik geleerd hoe het lijf van de coachee informatie geeft over thema's die spelen en hoe ik lijfgerichte oefeningen kan gebruiken in de begeleiding.

Ralph Kolen

Van de wereld op mijn schouders, naar de wereld aan mijn voeten. Dit is de transitie die ik in drie dagen onder leiding van Sharon heb gemaakt . En de naam Persoonlijk leiderschap doet deze drie daagse training niet de eer die het verdient. Deze drie-daagse is een life changer. En het mooie is, je doet het allemaal zelf, met een beetje hulp van Sharon. Sharon die de gave bezit om je hart te openen voor je verlangens, de verbinding te leggen tussen je hoofd en je ziel en je laat ervaren hoe je groeit als je hier op durft te varen. En ik zal eerlijk zijn. Het was hard werken, er waren geen shortcuts, geen toverstaf, geen magische formule, maar gewoon hard werken. Je handen vuil maken tot aan je oksels. Dingen doen die van je vragen om je oordeel over jezelf los te laten. Die van je vragen het oordeel van anderen los te laten. Die van je vragen te vertrouwen.... te vertrouwen op jezelf. Te houden van jezelf. En met haar unieke gave weet Sharon precies dat te doen of te laten, dat te zeggen of juist niet te zeggen, wat nodig is om je jouw pad te vinden. Om je in je kracht te zetten. Veel trainers/coaches beloven dat na het volgen van hun training je leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Sharon beloofd dit niet, ze maakt het waar. Dus als je klaar bent met de hele wereld met je mee te dragen, en je bereid bent om het werk te doen, dan is Raafwerk de veilig plek om dit te doen en je ware zelf te ontmoeten. Sharon, mijn lieve reisgenoten en het team van Raafwerk. Dank voor deze onvergetelijke ervaring en het verschil dat jullie hebben gemaakt.

Georgette van Steensel

Vage Shit;) maar het was een magische reis de masterclass persoonlijk leiderschap, waarin jij als een fee op onze schouders zat. Een reis die nog niet is afgelopen, maar eigenlijk pas net begonnen is. Je hebt me diep geraakt vanaf dag 1. Je kijkt recht in het hart en bent daarbij ook 'gewoon' lekker praktisch en nuchter. Sharon you see people en ik voel me bevoorrecht dat jij het startschot van mijn reis hebt mogelijk gemaakt. Dank je wel daarvoor, wat geweldig dat jij op mijn pad bent gekomen, daarbij ook zo liefdevol ondersteunend door Marieke. Deze dagen waren een hele trip en ik beloof je dat ik nog een hele trip ga maken, alle liefs Georgette

Jeanet Vroom

De opleiding was een reis door het leven naar mijn leven. Intens, kwetsbaar en prachtig, en steeds onderweg. Onderweg naar waar ik thuiskom, bij mezelf. Ik ben blij met de stappen die ik gezet heb en dankbaar voor het vertrouwen dat ik daarbij ontvangen heb. En gedurende alle drie de dagen was er ook steeds het plezier en de lol van het bestaan, daar heb ik van genoten. Lieve groet, Jeanet

Frank Lavrijsen

Ooit 
Ooit was ik 
Ooit was ik Niets 
 
Nu 
Nu ben ik 
Nu ben ik Alles

 

Désirée Timmermans

Wat de masterclass persoonlijk leiderschap mij heeft gegeven is wat ik wel wist, soms gevoeld heb, soms heel duidelijk gevoeld heb, maar niet begreep, nu een een blauwdruk is geworden. Een blauwdruk van wie ik bedoeld ben te zijn, en in wiens schoenen ik eindelijk pas.

Eefje Dierkx

Lieve Sharon,
Wat kwam ik van ver dit keer. Ik kwam moeilijk in beweging in het begin van de masterclass persoonlijk leiderschap, maar voelde steeds jouw vertrouwen van waaruit ik toch open kon gaan staan. Dank voor je mooie woorden, je confronterende en liefdevolle woorden en aanrakingen. Ik kom terug voor het jaarpogramma.

Lieve Marieke, mooie stille kracht.. niet te vergeten heel erg bedankt voor je aanwezigheid en hulp. Ook voor het geven van woorden aan gevoel. Dikke knuffel aan jullie allebei.

Larissa Derkx

Bedankt voor deze reis waardoor ik me letterlijk groter ben gaan voelen. Met de intentie van meer balans voor geest en lijf ben ik naar de masterclass persoonlijk leiderschap gekomen. Je hebt mij het zetje gegeve dat nodig was om in mijn kracht te komen staan. Vanuit mijn eigen kracht kan ik nu verder. Dank je wel daarvoor. Dikke knuffel Larissa

Selma Hakkenberg

Lieve Sharon,
Graag wil je bedanken met heel mijn hart voor alle warmte die ik gevoeld heb de afgelopen dagen. Mijn grootste reis die ik te gaan had was me te durven openen. Jij zorgde voor die veiligheid, maar ook dat ik die veiligheid in mezelf voelde en daar op te vertrouwen. Stapje voor stapje en daar ook de liefde voor mezelf te voelen. Waar ik dacht dat ik dit in een groep niet aan kon, wist jij mij te overtuigen dat dit juist was wat ik nodig had. En dat was ook zo! Het voelen dat dit een pad is die ik voor mezelf te bewandelen heb, maar dat ik daar niet alleen in ben. Ik heb hier van mogen proeven en nu wil ik meer! Dankjewel hiervoor.

Carola Arxhoek

Vanaf dag 1,moment 1, was het spoton. Geen voorstelrondje van de groep, maar wel direct veiligheid gevoeld en duidelijk waarom we hier waren. Hoe neem je leiderschap in je leven. Als je van weten naar voelen wilt, gaat de masterclass je daarbij helpen. Je geeft het grootste kado dat je kan krijgen aan jezelf. Sharon en ook Josie zorgen voor de veilige bedding en helpen door vragen te stellen en je steeds weer vanuit je lichaam te laten beantwoorden. Een mooie afwisseling van lijfgericht en systemisch werken en een hele liefdevolle meditatie. Bedankt! liefdevolle groet Carola

Niels van Dijk

Allard en Sharon zijn beide heerlijke, eerlijke en oprechte mensen. Niet altijd gemakkelijk en vaak juist confronterend, maar uiteindelijk ben ik hier om te leren tijdens de jaaropleiding professioneel communiceren. Zij hebben het vermogen om de juiste vragen te stellen en rake opmerkingen te maken die mij ertoe bewegen zelf te gaan onderzoeken en ervaren. Dankbaar dat ik deze reis met jullie heb mogen maken.

Petra Wicherink

Vandaag is de laatste dag van een mooie reis die een jaar mocht duren. Wat is het mooi om met jullie deze reis te mogen maken. Het is best spannendom jezelf aan te kijken in het contact met de ander tijdens de jaaropleiding professioneel communiceren. Maar wat hebben jullie het veilig weten te maken in de groep en tegelijkertijd ook met die zin of dat woord uit te spreken die raakt en die je terug voelt in het lijf. Mooi vind ik ook om de reis met een groep mede cursisten te maken. Samen de diepte in gaan en weer bovenkomen. De reis is voor mij zeker niet af en ik weet de weg naar jullie weer te vinden. Liefs Petra

Margot Nicolaes

De puzzelstukjes vallen op hun plek. De begeleiding van Sharon tijdens de jaaropleiding was soms zacht, dan weer confronterend, verhelderend en ook ongemakkelijk. Maar boven alles was er een gevoel van vertrouwen en veiligheid. De weg naar binnen en mijn lijf voelen, vond ik aan het begin van de opleiding nog wat vaag en zweverig. Nu geeft het me kracht en een warme rode draad om aan vast te houden.

Floor van der Zalm

In de jaaropleiding heb ik geleerd dat alle antwoorden in het lijf te vinden zijn. Hoe je het lijf in kunt zetten als instrument in coaching. Wat je mee hebt gekregen uit je systeem van herkomst en hoe je dat elke dag meeneemt. Hoe je je kunt verbinden met personen en met een groep. En hoe al die ervaringen nodig zijn om je eigen begeleiderschap te verdiepen. Een opleiding vol liefde, verdieping, echte verhalen, pijn en vreugde. Sharon is een bijzonder fijne en doortastende trainer en coach. Ik heb enorm veel van haar geleerd.

Rian van den Berg

De tweedaagse ‘Vrouwenkracht’ kwam voor mij precies goed getimed. Afkomstig uit een leven temidden van veel mannen, heb ik tijdens deze tweedaagse een mooie nieuwe stap kunnen zetten in mijn eigen vrouwelijke ontwikkeling enerzijds en in een gerelateerd persoonlijk rouwproces anderzijds.
Sharon verstaat de vaardigheid om je lijf te ‘lezen’. Een waanzinnig prachtig talent waar ik graag zelf meer van wil ontwikkelen. En door tegelijk een veilige sfeer neer te zetten in de groep, creëert ze de ruimte om je kwetsbaar op te stellen, waardoor je jezelf buiten je comfortzone durft te begeven. Persoonlijke groei vindt namelijk daar plaats waar het ‘schuurt’.
Een enorme aanrader dus voor iedere vrouw die haar vrouwelijkheid vol wil omarmen.

Cynthia Verschoor

Vrouwenkracht onder begeleiding van Sharon is een absolute aanrader. Sharon is doortastend, humoristisch, lief en weet precies wat de groep vrouwen nodig heeft en zorgt dat Vrouwenkracht een fantastische reis is naar binnen, om thuis te komen bij jezelf en in de vrouwenlijn. Ze doet dit met liefde, overtuiging en heel oprecht vanuit haar❤. Wat ben ik blij dat ik mijzelf deze mooie reis gegund heb. dankjewel Sharon

Josie Smeets

Een jaar om te bloeien. Zo kijk ik terug op de jaaropleiding professioneel communiceren vanuit hoofd, hart en lijf. Daar waar ik me nog verstopte in het begin heeft deze opleiding me naar voren laten stappen en laten bloeien. De opbouw van de thema's paste supergoed, en gaven telkens weer een stap in je bewustzijn. Inzichten over waar je vandaan komt en wie je bent. De begeleiding van Sharon en Allard is liefdevol en uitdagend. Zodat je je veilig voelt de stap te nemen. Mijn dank is groot. Liefs Josie

Simon Jansen

Als er een jaarprogramma is zoals deze, met als ingang het hart, dan is een sensitieve professionele leider als Sharon perfect. Ze beweegt zich tussen en boven de groep en gaat met iedereen een verbondenheid aan. Deze verbondenheid maakt het mogelijk om de reis in jezelf te maken en als mooier mens te arriveren. Ik voel me dankbaar dat ik dit jaar heb meegemaakt en dat jullie me begeleid hebben.

Janneke van Kessel

Wat een mooie 'afronding' van onze coachingsessies. Dit had ik ECHT nodig. Ik voel me opgeladen en uitgerust tegelijkertijd.

Ik geef mezelf zelden een cadeau, maar de masterclass was een supercadeau. Dank je wel!! Voor je enthousiasme en je inzichten.

Hedy van Opzeeland

Sharon is een zeer warme persoonlijkheid, die door haar enthousiasme iedereen weet te stimuleren. Professioneel, betrokken en betrouwbaar. Enig perfectionisme is haar niet vreemd.

Moniek Kremer

Een jaar geleden las ik een post van Sharon op LinkedIn. Zo krachtig, zo treffend. Daarmee stond mijn besluit vast. Bij Sharon/Raafwerk wil ik een cursus/training volgen. De cursus Persoonlijk Leiderschap heeft mij alles en meer gebracht. Verbinding en een gevoel van thuiskomen. In een omgeving en groep waarbij ik mij veilig voelde en liefdevol ontvangen. Voldoende ruimte om het eigen stuk bespreekbaar te maken. Ongeacht het feit dat we samen in een groep zaten. Iedereen was even belangrijk. Iedereen kreeg dezelfde onvoorwaardelijke aandacht. Dank je wel lieve Sharon. We zien elkaar in de toekomst vast nog een keer.

Rosanne Blijleven

Sharon, Waanzinnig hoe jij deze reis hebt geleid en begeleidt. Ik voelde mij zo welkom, geliefd en veilig. Professioneel zat het keigoed in elkaar, de volgorde was perfect. Alles is afgestemd op de groepsdynamiek en verlangens. Afgestemd op het moment, op persoonlijke behoeften. Ik heb ervan genoten, ik ben ervan gegroeid en thuisgekomen. Weer van mijzelf gaan houden. Dank je wel voor je liefdevolle handreikingen, zelfs op 1,5 meter afstand. Zonder jou was ik niet zo voldaan, tevreden en blij naar huis gegaan en thuis gekomen.

Annemieke Wouters

Lieve Sharon, Dank wederom voor een fijne en waardevolle training. Je hebt op jouw verbindende, eerlijke en snelle manier weer een prachttraining gegeven. Persoonlijk leiderschap is thuiskomen bij wie je bent. Dank voor de veiligheid en de diepgang.

Suzanne Hermans

De masterclass persoonlijk leiderschap volgen was eerst lastig maar daarna was het thuiskomen bij mijzelf. Het was warm, liefdevol en helend. Wat een waardevolle dagen! Genoten van de fijne groep met een bijzondere dynamiek. Sharon heeft de waardevolle gave om op een liefdevolle manier bij iedereen tot de kern te komen. Ik gun iedereen zo’n bijzondere masterclass. Ik weet zeker dat de masterclass zelf en alles wat ik daarvan meeneem naar huis heeft gezorgd voor een hele belangrijke keerpunt in mijn leven. En daar ben ik dankbaar voor.

Mabel Moon

Dank je wel voor de mooie reis naar binnen. Je weet de vinger precies op de zere plek te leggen en op een duidelijke, soms confronterende manier tot de kern te komen en te raken. Er was geen ontkomen aan voor mij en dat had ik nodig om nog meer in mijn lijf te komen. Kwetsbaar durven zijn. Heel waardevol! Ook de veiligheid en de ruimte binnen de groep die je hebt weten te creëren vanaf het begin. Warm! Heel indrukwekkend. Wat een fijne energie, wat een liefde en wat een inzichten. Ik kan het iedereen aanbevelen die zichzelf een echte stap in persoonlijke ontwikkeling gunt. Dank je wel mooi mens! Lief Mabel

Maartje Sondag

Geweldig mooie en waardevolle opleiding is het jaarprogramma Verbinden met jezelf en de ander! 

Het was niet altijd makkelijk maar wat heb ik genoten van de opleidingsdagen. Niet weten wat er precies gaat komen, hoe moeilijk is dat, maar dan realiseren dat ik zoveel heb bijgeleerd! 

Dat in een prachtige natuurlijke omgeving met iedere keer weer een heerlijke en gezonde lunch. Een hele fijne groep deelnemers en super begeleiding en zoveel gedeelde kennis van Sharon. 

Monique de Lange

Lieve mooie Sharon,
dank je wel dat ik deze oh zo spannende, maar bijzondere reis bij jou mocht maken. Met als medepassagiers een hele mooie groep wat veel energie en herkenning gaf. En wat fijn dat jij dan feilloos aanvoelt, dat er even aan de noodrem getrokken moet worden, om jezelf niet als een sneltrein voorbij te gaan, maar als een stoptrein even de tijd mag nemen om te doen wat er gedaan moet worden. Zodat je kan opruimen, helen en met verbinding de stoptrein weer op gang mag brengen. Om zo je eigen doelen inzichtelijk te krijgen en het vertrouwen mee krijgt dat het een heel mooi eindstation is. Mijn eindstation. Zonder jouw aanvoelen, kundigheid en liefde en warmte had ik deze stappen niet durven nemen. En waar jij soms even voor mij het roer overnam, heb ik nu het roer zelf in handen. Met vertrouwen en zelfliefde. Dank je wel voor deze mooie reis. Een hele dankbare liefdevolle knuffel van mij.

Linda Pieters

Sommige ontmoetingen zijn zo krachtig dat ze meteen de weg wijzen waar je moet zijn. Zo was het ook toen ik Sharon ontmoette. In haar opleiding Lijfgericht Coachen heb ik Sharon leren kennen als een warme, wijze en krachtige vrouw. Ze weet een sfeer te creëren waarin vanuit liefde zowel de veilige bedding ligt alsook de uitdaging je eigen comfort zone te verlaten. Een magische combinatie die mij veel bracht. Werken met het lijf is voor mij nog een nieuw gebied en Sharon heeft me doen inzien hoeveel wijsheid hier in besloten ligt. Niet alleen voor mij maar überhaupt in onze maatschappij. Ik kijk uit naar de vervolgopleiding!

Babette van Sassen

Ik ben dankbaar voor de prachtige reis die ik heb gemaakt tijdens de opleiding Lijfgericht Coachen bij Raafwerk. Sharon heeft me vanaf het eerste uur werkelijk geraakt op de voor mij zo belangrijke thema’s. Deze werden tijdens de opleiding nog meer doorleefd en werden daardoor zachter. Ik heb de opleiding ervaren als een enorme verrijking voor mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn vakgebied. Ik zie Sharon als een vakvrouw die samen met de deelnemers een dynamiek weet te creëren van veiligheid, vertrouwen, aanmoediging en reflectie. Erg waardevol.

Nathalie van der Wielen

Ik ben aan mijn opleiding Lijfgericht Coachen begonnen met het idee dat ik alleen veilig kon zijn bij mijzelf. Aan het eind van de tweede dag was dat idee veranderd. Sharon geeft je deze veiligheid ook met haar ZIJN. De vragen die worden gesteld, maar zeker ook door de stiltes.... Hoe mooi om in het lijf te zakken....te voelen wat van jou is en wat van de ander. Je eigen lichaam te ont-moeten! Te leren over slachtoffer, dader en redder. Over je plaats innemen en je leiderschap te verwelkomen. Ik heb de opleiding met een rijk gevoel afgesloten.

Anneke Bogstra

In november 2019 een 3-daagse masterclass Persoonlijk Leiderschap gevolgd via Raafwerk. Sharon is een zeer toegankelijke en geïnteresseerde coach, en iemand die je op je gemak stelt. Ik heb veel geleerd over het werken met je lichaam, het voelen van emoties in je lichaam en hoe daarmee om te gaan. Zij voelt mensen aan en heeft mij geholpen om in een moeilijke periode de inzichten te geven die ik nodig had.

Hans Wirds

Het is al weer een paar maanden geleden maar ik kijk met veel plezier terug op de meerdaagse workshop "Persoonlijk Leiderschap". Met een kleine groep mensen, in veilige en rustgevende omgeving heb ik gewerkt aan mijzelf. Sharon heeft de gave om in een hele korte tijd de vinger op de gevoelige plek te leggen. Zonder oordeel maar met scherpte heeft ze mij geholpen krachtiger in het leven te staan. Een aanrader voor iedereen die reflectie en advies kan gebruiken. Dank je Sharon!

Meggie Klaassen-Henzen

Ik heb van Sharon geleerd om op een hele volle manier met coaching bezig te kunnen zijn. Ze heeft me een enorm inzicht in mezelf gegeven, wat mij helpt beter te kunnen coachen. Ik kijk er naar uit om volgend jaar weer verder te kunnen leren met Sharon.

Rinus Verhart

Tijdens een intensieve 3 daagse Persoonlijk leiderschap heeft Sharon de groep prachtig begleid. Ze voelt goed aan wanneer ze je zelf moet laten werken en wanneer ze je op weg moet helpen. Met gevoel voor humor zorgt ze voor de juiste balans. Als je de kans hebt om bij Raafwerk je zelf te ontwikkelen, doen. Echt doen.

Bianca van Harskamp

Ik heb twee weken geleden meegedaan aan het weekend Vrouwenkracht. Samen met 5 andere vrouwen hebben we een prachtig weekend mogen ervaren. Ik ben heel erg onder de indruk van de begeleiding van Sharon. Ze stelt je heel snel op je gemak, niets is te gek en met veel humor is het ook fijn om even te ontladen. Dit weekend heeft mij zoveel gebracht. De stilte in mezelf gezocht, naar de ogen van mijn moeder gekeken en de prachtige vrouwen uit mijn vrouwelijn mogen voelen. Erg blij dat ik mezelf dit weekend kado heb gedaan. Met de inzichten kan ik weer een laagje dieper zakken in mijn lichaam. Sharon, nogmaals heel veel dank! Je hebt me weer een stapje in de goede richting gezet op mijn pad. Ik ga weer een stukje verder lopen.

Regina Landzaat

De workshop Vrouwenkracht heb ik als intens en geweldig ervaren. Onder de bezielende leiding van Sharon samen met onbekende vrouwen op reis naar het binnenste in onszelf. Tijdens deze workshop hebben we gevoeld, gepraat, gedeeld, gehuild, gelachen, gegeten, gedanst, geschreven, geknuffeld, gemediteerd en bovenal verbonden...verbonden met onszelf en met elkaar. Sharon, dank je wel voor deze ervaring. Dank voor de geborgen, liefdevolle en tegelijk krachtige omgeving die je creëert vanuit liefde voor jezelf en de ander.

Marjan Penninga

Terugkijkend op de Masterclass Persoonlijk leiderschap heeft het inzichten gegeven. Patronen die zich blijven herhalen, gedrag en of handelingen ook bij het maken van keuze’s. Voor een ieder zit in deze Masterclass vast toegevoegde waarde. Tijdens de cursus dagen oa door middel van mooie groepsoefeningen inzichten krijgen en je eigen ontwikkeling verder uitdiepen. Deze ontwikkeling maakt de relaties die we aangaan sterker zowel privé als zakelijk. Ik kan en durf het je aan te raden!!

Josie Smeets

Ik ben heel dankbaar voor mijn ontmoeting met Sharon, de opleiding en daardoor ook met mezelf. Sharon laat op zo’n liefdevolle, krachtige en soms positief schurende manier zien wat je thema’s zijn. In een veiligheid waardoor je ze ook aan wil en kan kijken. De opleiding is echt een proces voor jezelf en juist daardoor leer je de tools om als coach mee aan de slag te gaan. Haar werkwijze is duidelijk, praktijk en ervaringsgericht. Dank voor deze prachtige ervaring.

Caroline Jonkman

Met een goed gevoel kijk ik terug naar de intense dagen bij de 3 daagse masterclass leiderschap. Ik realiseer mij nu op mijn 53 ste jaar dat ik vroeger nooit geleerd heb hoe ik intimiteit moet uitvoeren. In de communicatie bij personen en/of groepen ging ik mijn eigen weg, pad, zei/ vertelde niks of liep weg want deze weg wist ik hoe te bewandelen, wat mij veiligheid gaf Maar ook de confrontatie met mijn omgeving en mezelf dat er iets niet klopte, wist nooit wat. Nu zijn mijn ogen gaan openen en nog steeds ben ik mij bewust van mijn houding van niks zeggen mijn pad bewandelen en ook dat ik zoekende ben hoe nu verder Ik heb grote steun aan kundalini oefeningen van Sharon die inmiddels bijna 4 weken elke ochtend uitvoer en door de ademen naar mijn buik bij bepaalde momenten Dank je wel Sharon

Tineke Scheper

Lieve lieve Sharon, Gisteren heb ik op de site van Raafwerk geschreven dat Raafwerk een prachtige plek is om rijkdom in jezelf te zoeken en te vinden. Sharon Hanegraaf is de drijvende kracht achter Raafwerk. Ik heb Sharon als een toegewijde, liefdevolle en authentieke trainster leren kennen. Sharon is zeer deskundig en ervaren. Ze ziet en hoort alles en het is veilig bij haar. Veilig om te onderzoeken waar je vast loopt en graag vooruit wilt. Omdat het je verder brengt in het dagelijkse leven. Sharon haalt alles uit de kast. TA, NLP, Systemisch werken. Ze past toe waar nodig. Zij is zacht en hard tegelijk. Liefdevol word je benadert. Ik ben enorm geïnspireerd door haar en hoe zij naar lijven kijkt. Het lichaam liegt niet! Tijdens de opleiding leg je je eigen weg af. Ik heb mijn eigen reis gemaakt. Sharon heeft me 'tools' gegeven om zelf te gaan coachen. Ik heb er zin in! Je krijgt inzichten in je eigen patronen, in je eigen maskers en wat niet gezien mag worden. Tijdens de opleiding yoga en coaching, heb ik gevoeld wat nodig was om zelf te kunnen begeleiden. Sharon dank je voor je openheid, warmte kennis en kunde en zo vaardig ! Kom graag weer terug om mij verder te ontwikkelen en toetsen. Nu ga ik ook op mijn eigen benen staan!

Sabine Hammes

Ik heb Sharon ervaren als een zeer kundige coach en trainer. De opleiding die ik heb gevolgd yoga en coaching wordt continue afgewisseld door theorie en praktijk. Hierdoor kan de stof goed beklijven. Sharon weet als geen ander de vinger op je gevoelige thema's te leggen. Ze schroomt niet om dit aan te raken. Omdat ze dit vanuit hart en verbinding doet voelt dit ok en veilig. Lieve Sharon dank voor deze bijzondere reis en alle inzichten die het me heeft gebracht.

Brigitte Kuijpers

Lieve stoere Sharon, Zonder in de details te hoeven vertellen, zorg jij ervoor dat er vertrouwen, warmte en ruimte is om door te pakken (voelen) wat nog verwerkt moet worden. Lef is nodig, van jou en de cursist. Bewondering dat ieder van de groep deelnemer durft te zijn, door elkaar. Je neemt de cursist serieus en zorgt ook voor mooie afwisseling in je programma. Met een lach en een traan, de muziek luid om flink te dansen en stilte om te zijn wat er is, alleen en in een groep, buiten in de weilanden, binnen in een fijne ruimte. Het was ontzettend leerzaam, gezellig en warm!! De oefeningen van jou zijn 👍 We hebben gelachen, getreurd en het leven gevierd om in ons rugzakje te mee te nemen.

Mirjam Glastra

Sharon is een zeer kundig en pittige trainster. Ze begeleid je liefdevol in je persoonlijk pad. Daarin is ze in staat naast je te blijven zolang het nodig is en in te zien wanneer ze terug kan stappen. Ze bied je de mogelijkheid inzichten te ervaren op de diepere laag in jou en je lijf. Als jij bereid bent te ontvangen heeft ze heel veel te geven.

Rinus Verhart

Tijdens een intensieve 3 daagse Persoonlijk leiderschap heeft Sharon de groep prachtig begleid. Ze voelt goed aan wanneer ze je zelf moet laten werken en wanneer ze je op weg moet helpen. Met gevoel voor humor zorgt ze voor de juiste balans. Als je de kans hebt om bij Raafwerk je zelf te ontwikkelen, doen. Echt doen.

Marjolein Nuvelstijn

Je wijze van mij begeleiden in mijn ontwikkeling is lastig om met een pen te beschrijven. Waarom, omdat je jou moet ervaren in wie je bent. Om er toch woorden aan te geven, vanuit de verbinding met mijn hart. Ben je voor mij in de begeleiding puur en liefdevol. Je puurheid straalt uit in het kunnen ervaren van jouw krachtige kwetsbaarheid. Je liefdevolheid straalt uit in je directheid, maar vanuit zorgvuldigheid in het begeleiden van anderen, zodat jij in staat bent de ander in zijn of haar pad te laten groeien. Je bent hier toe in staat vanwege je enorme rijke bagage, die je gelukkig ook met mij wilde delen.

Jari Klomp

Daar zit ik dan. Samen met Sharon en 9 andere deelnemers aan de masterclass Persoonlijk Leiderschap. Onzekere blikken of juist rustig. Echt rustig of niet? Het voorstelrondje gaat beginnen. Snel zoek ik naar mijn standaard zinnetjes, maar voor ik het weet zet zich iets in beweging. Ineens bevind ik mij in een achtbaan! En niet eentje voor beginners. Sharon houdt ervan om direct door te pakken. Na de eerste rit zitten we allemaal bij te komen van de schrik. Was dit nu de bedoeling? Ik kan nog vluchten. Maar ik wil niet vluchten. Niet meer. En zoals bij elke achtbaan moet je je angst overwinnen om in te stappen. Om dat uiteindelijk telkens opnieuw te doen. En als de rit een keer te heftig is geweest, is daar Sharon die je liefdevol opvangt. Net zo liefdevol als ze je richting de achtbaan had geleid. Op de derde dag van de masterclass ben ik teleurgesteld dat het al voorbij is. En o zo gelukkig dat ik erbij mocht zijn. Vrienden voor het leven. Een leven dat nooit meer zal zijn zoals voor de masterclass.

Heleen Reedijk

In 2017/2018 maakte ik kennis met Raafwerk door de opleiding lijfgericht trainer. De manier van werken van Sharon heeft mij gegrepen, altijd gericht op groei van de persoon, op een doortastende en liefdevolle manier. De opleidingen zijn uniek in zijn vorm, waardoor ze elke keer weer diepe indruk op mij maken. Hierdoor kan ik flinke stappen maken in mijn persoonlijke ontwikkeling en kom ik telkens dichter bij mijn kern

Houcine Asnoussi

Wauw wat een prachtige verhalen en heel erg inspirerend allemaal. Door de verhalen alleen zou ik zo weer een training aan willen gaan. Heb zelf ook een training van Sharon gehad en moet eerlijk zijn dat het een pracht van een mens is. Ze haalt het beste uit een mens en blijft door gaan tot dat ze er alles uit heeft gehaald. Sharon, ik wil je bedanken voor je tijd, kracht en inzet die jij in ons hebt gestoken. Bedankt dat jij er voor mij bent geweest.

Annika Korporaal

Wat heb ik een geweldig weekend gehad met vrouwenkracht georganiseerd vanuit Raafwerk. Spannend was het zeker om je vrouwelijke kant te benadrukken. En dat in een groep onbekende vrouwen. Maar wat was het leuk. We hebben gelachen, gehuild en heerlijk gedanst. Alles ongedwongen en met heel veel respect voor elkaar. De week erna nog nagenieten met de muziek die we hebben uitgewisseld. Het geeft je een boost. Sharon bedankt voor je begeleiding hierin. Je weer iedereen op z'n gemak te stellen. Vrouwenkracht is een aanrader voor iedereen!

Annemieke Wouters

Sharon is een fantastische coach. Naast het haarscherp analyseren waardoor ze snel tot de kern komt, weet zij ook veiligheid en openheid te creëren. Sharon heeft een sterke, maar vol zachtheid manier van aanpak. Gebruikt makkelijke taal, is inspirerend en past daar waar het kan heerlijke humor toe. Ik heb bij haar de training vrouwenkracht gedaan en heb het zinvol en liefdevol ervaren.

Annejet Maandag

Sharon heeft me geraakt, vanaf ons eerste contact. Ik was toe aan verdieping en voelde dat ik hier kon en mocht groeien. Als coach gebruikt Sharon haar eigen liefde en kwetsbaarheid om op een directe maar zachte manier inzicht te creëren. Ze neemt je mee op reis, maar jouw reis bepaal je zelf. Ze confronteert en inspireert. Sharon heeft me bij de opleiding tot lichaamsgericht trainer/coach vooral geleerd nog meer te mogen vertrouwen op mijn eigen kracht, hart, kwetsbaarheid, nieuwsgierigheid en intuïtie. Met haar humor, enthousiasme en fijnzinnigheid creëert ze beweging en een gevoel van vertrouwen. Bij Sharon (en Raafwerk) was het voor mij absoluut een plek om thuis te komen en te groeien. Als trainer/coach, maar vooral ook als persoon.

Fiona Muller

Ik heb Sharon als een toegewijde, liefdevolle, grappige en authentieke trainster ervaren. Haar unieke manier waarop zij iedereen benaderd is vol van passie en liefde voor de mens en het leven. Door haar eigen kwetsbaarheid te laten zien en je mee te nemen in persoonlijke verhalen over haar verleden, haar liefdevolle man en haar grote liefde voor haar dochter Raafje, creëert zij een veilige (thuis)omgeving. Je krijgt het gevoel haar écht te mogen leren kennen. Zij is sterk en zacht tegelijkertijd en weet op een intuïtieve manier op alle verhalen en situaties de juiste woorden te vinden en rake vragen te stellen. Ik ben enorm geïnspireerd door haar en hoe zij naar de mens en het leven kijkt. Iedereen die bezig is met het lijf, zou de opleiding tot lijfgericht coach/trainer bij Raafwerk moeten volgen. Tijdens de opleiding leg jij je eigen weg af waardoor deze opleiding voor jezelf van enorm toegevoegde waarde is. Je krijgt o.a. inzichten in je eigen patronen, je maskers en je eigen emoties die je van anderen heb overgenomen en waar je altijd van dacht dat deze emoties/gevoelens van jou zijn. Ik kan niet wachten totdat ik het geleerde in de praktijk mag toepassen en andere in hun weg mag begeleiden. Daarnaast heeft de opleiding ervoor gezorgd dat mijn eigen yogalessen een 'Sharon like' kleur hebben gekregen: nog meer luisteren naar, kijken naar en voelen van je lijf! Op naar de opleiding systemisch werk bij Raafwerk!

Anouk Soetens-van Baal

Op reis gaan met Sharon is een enorme verrijking als persoon! Ze is scherpzinnig en kan daardoor direct doorgronden waar het echt om gaat. Vanuit liefde is ze in staat te raken, te spiegelen en te confronteren. Met deze kwaliteiten is ze in staat een diepgaande en duurzame beweging te realiseren. Sharon is een verpersoonlijking van de opleiding lijfgericht coachen en trainen. Ze heeft humor, lef, is speels, extreem vakkundig, scherp, zacht en werkt altijd praktijkgericht.

Annerieke Hut

Een training of een opleiding volgen bij Sharon is werkelijk uniek. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die zo vanuit haar hart en vanuit liefde traint, confronteert en inspireert. Je ontkomt er niet aan om in beweging gezet te worden in je eigen persoonlijke ontwikkeling en ze creëert een sfeer in de groep waarin je van alles met elkaar durft aan te gaan. Daarnaast krijg je op professioneel gebied een stevige ondergrond aan theorie en veel inspirerende oefeningen en tools om zelf mee aan de slag te kunnen. Je leert te werken vanuit liefde en vanuit en met het lijf. Sharon zelf, de prachtige setting, de sfeer, alles klopt. Raafwerk is een plek om thuis te komen bij jezelf. En ik vond het een voorrecht om dit te hebben mogen ervaren! Dankjewel voor alles Sharon!

Jolanda Nijboer

Ik ben een pragmatisch en nuchter mens met veel interesse in lijfwerk/trainen/coachen maar dan wel graag praktisch toepasbaar. Deze combinatie is helemaal wat ik bij de Raafwerk opleiding "Lijfgericht trainer & coach" heb gekregen. Heb veel trainers meegemaakt en Sharon is wat mij betreft echt de 'premier league' in trainingsland. Vanuit pure liefde en heel professioneel de deelnemers meenemen in zowel theorie (TA/NLP) maar ook in het ervaren van lichaamswerk en het praktisch toepassen van al deze onderdelen. Deze combinatie maakt de training zo waardevol. Het ervaringsgericht leren is nuttig en fijn en maakt dat je na de opleiding je zeker voelt om zelf aan de slag te gaan. Dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen.

Jeanette van der Weck

Na het eerste trainingsblok van lichaaamsgericht coachen bij Raafwerk o.l.v Sharon Hanegraaf ervaar ik dat mijn lichaam en mijn hoofd elkaar willen ontmoeten. Hoe? geen idee maar ik vertel de groep dat ik er vertrouwen in heb dat dit goed gaat komen. Tijdens de opleiding wordt mij iedere keer vriendelijk maar vastberaden de spiegel voor gehouden, waar voel ik dat, welke overtuiging over mezelf ligt daar aan ten grondslag, wat vermijd of veroorzaak ik met mijn gedachten en overtuigingen over mezelf en anderen. Mijn hoofd moet aan het werk om mijn lichaam te ontmoeten, wat voel ik, welke emoties ken ik goed, welke mochten er niet zijn en welke juist wel en wat betekent dat voor mij, vroeger en nu. Twee “losse” delen die samenkomen door het lichaamsgericht coachen, wat voel ik, is dat van mij of van die ander? Wat wonderlijk mooi dit gevoel van samenkomen, hoofd en lichaam. Bedankt Sharon voor het stellen van zachte maar rake vragen, je warmte, je kwetsbaarheid en je oprechte plezier en trots bij de persoonlijke ontwikkeling van ons, de deelnemers aan de opleiding. Jeannette van der Weck, lichaamsgericht trainer/coach

Heleen Reedijk

Bij Sharon heb ik de opleiding tot lijfgericht coach en trainer gevolgd. Sharon is een vrouw die veel doorziet en je raakt, ook op stukken die je zelf soms nog niet kent. Alles vanuit liefde en met de intentie om je te laten groeien en ontwikkelen Met de nodige warmte, prikkeling en laten we niet vergeten haar humor. Sharon is een vakvrouw in lijfgericht trainen.

Mariëlle Broeks

Ik ken Sharon al vele jaren als trainer en als coach. Haar manier van benadering is uniek. Ze is gepassioneerd over haar vak en draagt dit uit. Dit doet ze direct & zacht tegelijk. Direct, omdat ze niet wacht met je te laten ervaren, voelen, beleven dat er iets bij je speelt. Zacht, omdat ze dit altijd vanuit liefde doet. Ook al doet dat pijn. Bij de opleiding tot yogacoach weet ze me te raken op de manier die past. Tijdens de opleiding heb ik weer zoveel meer over jezelf geleerd. Dit helpt mij om de coach en trainer te zijn die vanuit een dieper geheel kijkt naar de ander, niet alleen maar luistert. Dankjewel Sharon, dat je me weer geholpen hebt zowel professioneel als persoonlijk te groeien.

Elise de Groot

Lang nagedacht over de woorden waarmee ik de bijzondere eigenschappen van Sharon kan omschrijven. In verschillende trainingen persoonlijk leiderschap heb ik Sharon leren kennen als een ontzettend warme, lieve, doortastende, kritische, eerlijke en open trainster die je uitdaagt echt naar jezelf te kijken en je daarbij de juiste vragen weet te stellen. Daarnaast geeft ze veel aandacht aan het lijf, waardoor je op alle fronten met jezelf aan de slag gaat. Een trainer/coach die ik ieder mens gun, alleen al omdat het zo’n ongelooflijk fijn en oprecht mens is!

Niels ten Brink

De Yoga Coach opleiding is een fantastische mogelijkheid om yoga en coaching bij elkaar te brengen. Een prachtige combinatie die nieuw is en zo goed werkt! Sharon heeft haar twee passies samen gebracht, en dat merk je. Ze heeft een grenzeloos enthousiasme voor het werk wat ze doet en geloof heilig in het succes. Dat werkt heel aanstekelijk en zorgt ervoor dat je vertrouwen krijgt in het 'product' dat je later gaat 'verkopen'. De trainingsdagen met Sharon zijn bijzonder inspirerend. Elke keer weer weet ze de juiste (pijnlijke) plek te raken. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen groeit als trainer maar ook als mens. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Bianca Heezen

Nieuwsgierig, met een beetje spanning en een open mind begon ik aan de opleiding tot yogacoach bij Sharon. Het heeft me zoveel gebracht! Sharon inspireert en motiveert op een speelse, authentieke en enorm liefdevolle manier en leert je vanuit je eigen kracht te gaan doen waar ze zelf ook voor staat: meer verbinding met het lichaam in het bedrijfsleven. En dat alles in een veilige omgeving met fijne medetrainees op een prachtige locatie!

Elroy van het Hof

Sharon heeft mij laten zien dat leiderschap niet alleen vanuit kracht, maar juist ook vanuit kwetsbaarheid ontstaat. Zij is heel goed in staat om haar aanpak aan te passen aan de personen en situatie. Effectiviteit en sfeer weet zij optimaal te creëren. Zij heeft als coach mij persoonlijk weten te raken en de focus weten te leggen op de meest effectieve wijze van zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling . Vooral in mijn situatie een knappe prestatie, om dat ik (met een aardig aantal al meegemaakte trainingen) nogal sceptisch was over het gewenste resultaat. Chapeau!

Leen Kanis

Ik heb Sharon leren kennen tijdens de opleiding tot yogacoach in het bedrijfsleven die zij verzorgt. Haar passie en professionaltieit werken aanstekelijk. Haar betrokkenheid bij jou als individu en je rol in de goep maakt dat je echt groeit en stappen kan zetten die nodig zijn om anderen te coachen. Na 4 maanden kan ik oprecht zeggen dat verder ben gekomen als professional, maar ook persoonlijk. Bedankt Sharon voor alle wijze lessen en inzichten.

Ron Wever

Tijdens het Talenten programma tijdens een intake heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Sharon. Wat direct opviel is haar vermogen om mensen te doorgronden en in alle openheid. Een gesprek is nooit onplezierig echter wel tot de kern. Tijdens de training van spanning naar kracht heb ik een intense maar zeer geslaagde dag mee mogen maken onder de faciliterende begeleiding van Sharon. Zoek je een training om je stress en spanning om te zetten in kracht, zoek dan niet verder en bezoek de training bij Sharon.

Erik Bouwman

Sharon heeft op mij grote indruk gemaakt. Haar eerlijke en duidelijke feedback hebben mij verhelderende inzichten gegeven. Hiernaast was haar begeleiding warm, persoonlijk en bijzonder.

René Nanninga

Sharon wat ben je een fijn mens. Ik zag er licht tegenop maar na de 3 dagen kijk ik er met plezier op terug. dankzij jou. De oefeningen en de gesprekken heb ik veel aan. Je deed het leuk en met aandacht. dank je wel.

Dennis Vogels

In 3 dagen een transitie bij jezelf en bij anderen waarnemen, voelen en inzetten. blokkades worden zichtbaar en bespreekbaar door Sharon. ze creeert een veilige setting door pure sensitiviteit waar innerlijke groei eindelijk kans krijgt zich te ontplooien... een ervaring om nooit los te laten..

Anne van Weeghel

Sharon bezit de gave om potentieel softe of zweverige materie op een glasheldere en broodnuchtere manier over het voetlicht te brengen. Ik heb haar al meerdere malen zien werken met doelgroepen die nog nooit eerder met yoga en meditatie in aanraking waren gekomen en er zeer huiverig voor waren. Maar Sharon krijgt het steeds weer voor elkaar om zelfs die mensen enthousiast te krijgen. Dat doet ze doordat ze alle weerstand kan omarmen. Waardoor zelfs die weerstand een leerzaam fenomeen wordt voor de deelnemers. Omdat Sharon naast yoga en mediatie een bijzonder goede en scherpe trainer en coach is, weet ze in trainingsprogramma’s de thematiek die speelt feilloos te vertalen naar hoe dit speelt in het lijf..

Daphne Bückers

Het is een klein jaartje na de kennismakingsdag met yoga en meditatie en nog steeds zit het vers in mijn herinnering als een heerlijke dag, waarin Sharon me raakte met haar liefdevolle, open en betrokken energie en ik mocht ervaren wat ruimte geven aan je lichaam en hart met je doet. Het vergt wat moed om in contact te komen met je lichaam, te voelen wat zich daar afspeelt, voor iemand die zich vaak heeft begeven in het hoofd. Maar ik kan inmiddels zeggen, dat het een absolute verrijking is. Een verrijking voor mezelf en hoe ik in mijn leven met dingen omga. Dank je wel Sharon dat je me op deze mooie en persoonlijke wijze yoga en meditatie hebt laten ervaren en me daarmee hebt geholpen mijn ogen te open voor wat er nog meer is.

Floris Lodewijck van Tilburg

Sharon is down to earth, direct en heeft een goed gevoel voor humor. Ze weet in een compacte training mensen bij hun belemmerende patronen te brengen. En daar mee experimenteren. Binnen no time ligt iedereen op zijn yoga mat zijn eigen weerstand te stoeien. Zoals: Ziet de juf wel hoe goed ik dit kan. Gaan we nu nog een keer? Oh nee. ik ga gewoon mijn to do list even checken, mag ik hier alsjeblieft nu weg. Deze ongemakkelijke ervaring is een rijke bron aan oefen materiaal. Sharon helpt je met vragen, wat is nu de parallel met je werk, kies je dan ook deze strategie? Waar geef je nu je focus aan? En het resultaat is een ervaring die op mijn netvlies staat, en een fysiek anker, ik weet wat ik de volgende keer kan doen als ik mijn best loop te doen, en hoop daarmee gezien te worden…. Keep you posted

Mart Hofmans

Sharon Hanegraaf heeft naast haar gepaste directheid een hoge mate van empathie voor de persoon die ze coacht. Ze denkt en voelt met je mee en geeft je zo het gevoel dat je zij aan zij staat in het coach traject. Sharon geeft je vrijheid in de keuzes die je maakt tijdens je traject en weet hier steeds weer vindingrijk en flexibel op in te spelen. Of het nu gaat om het centrale coach onderwerp of andere zaken die je dwars zitten, Sharon is er voor je. Deze betrokkenheid, openheid en de dedication in haar werkzaamheden maakt Sharon de coach die in mijn ogen met ieder type mens aan de slag kan.

Judith van Deelen

Ik heb Sharon leren kennen als een bevlogen, sensitieve en doelgerichte trainer. Met een buitengewoon lief en oprecht karakter. Deze combinatie zorgt ervoor dat zij in haar trainingen op een hele prettige manier deelnemers confronteert met onderliggende valkuilen, iets wat ongelooflijk waardevol is voor verdere ontwikkeling. Sharon vraagt daarbij door, luistert en durft volledig op haar intuïtie af te gaan in het contact met mensen. Ze laat daarmee zien dat je er met een volledig open houding nooit naast kan zitten.

Rosanne Blijleven

Sharon, ik heb jou leren kennen als een buitengewoon oprecht, vakbekwaam en warm persoon. Een betrokken trainster met ontzettend veel mensenkennis. Als coach en trainster van de modules 'Overtuigingskracht’, 'Sensitiviteit' en 'Van spanning naar Kracht', heb je mij verrijkt met waardevolle inzichten die mij verder op weg helpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Bijzonder om te ervaren hoe je hierin je eigen boeiende levensverhaal verwerkt. Je bent niets uit de weg gegaan om mij zo dicht mogelijk bij mijn trainingsdoeleinden te brengen, ongeacht het moment of vraagstuk. De eerste ‘Adempauzetocht’ in de Drunense Duinen was hierbij oprecht een avontuur. Bedankt voor al je kracht, vertrouwen en wijsheid!

Michiel van Endt

Ik heb bij Sharon de Sensitiviteit training en Van spanning naar Kracht training gedaan. Sharon is een enthousiast en mooi persoon die voor een veilige omgeving zorgt waarin iedereen kan zeggen en doen wat hij/zij wilt. Hierdoor wordt de traininggsgroep een hechte groep en worden de traininsgdoelstellingen meer dan gehaald. Een aanrader als je je verder wil ontwikkelen op dit gebied!

José Kösters

Sharon heeft een daadkrachtige, confronterende, creatieve en ook warme werkwijze. Ik vind haar goudeerlijk, spontaan, zeer professioneel en deskundig. Door haar open blik, brede achtergrond en interesses vindt zij al snel een aanpak die zowel origineel als ook passend bij de vraag en het doel is. Ik heb Sharon leren kennen in mijn rol als HR adviseur. Een van haar sterke kanten is dat ze bij individuele medewerkers, in teams en in het MT de vinger confronterend en snel op de blinde vlek kan leggen en met zachte hand vervolgens de begeleiding voortzet. Ook privé heb ik Sharon leren kennen en haar enorme bevlogenheid gezien in het op poten zetten van de Foundation van haar bedrijf. Wat een positieve energie!

Luciën Braat

In 2015 heb ik de Embrace sessie van Sharon gevolgd. Na de eerste 15 minuten was ik zo door haar getriggerd dat ik besloten heb om de organisatie waar ik 27 hard voor heb gewerkt heb verlaten. Daarna heb ik nog zeker 5 sessie met Sharon gehad. Ik heb daarbij weer geleerd te zien wie ik ben, wat ik kan, hoe je onzekerheden aankan. Ik sta weer in het middelpunt van mijn leven. Elke sessie met Sharon is verrassend. Elke sessie heeft een andere vorm waarbij er uiteraard ook input vanuit mij werd gevraagd. Sharon is open in communicatie, krachtig en weet snel de vinger op de te ontwikkelen plek te leggen. Zelfs bij de afsluitende ontmoeting waarbij ik dacht er al te zijn werd mij de ogen weer geopend dat zaken ook anders kunnen. Indien je vast zit in jezelf, anders wilt, dan is Sharon de persoon om jezelf weer te laten (uit)vinden waardoor andere mogelijkheden voor je werk/ prive naar voren komen. En dat is tof !!.

Eric Kusters

Tijdens de workshop "Embrace your talents" schudde Sharon mij meteen wakker. Ze raakte me en wist mijn gevoelige snaar te raken. Mijn gevoelige snaar, die ervoor zorgt dat ik bepaalde dingen laat die me verder kunnen brengen. Ik vind het leuk om meer over mezelf te weten te komen en de workshops hebben daar zeker aan bijgedragen! Sharon kwam op mij over als een vriendelijke, gedreven en kundige vrouw en ze kan je met de juiste vragen aan het denken zetten en haar advies is wellicht het laatste duwtje in de rug dat je nèt nodig hebt. Ik ben blij dat ik Sharon en de Level Foudation via mijn werkgever mocht leren kennen!

Annemieke Zijlmans

Tijdens de Embrace your Talents bijeenkomsten ga je al snel de diepte in en word je geconfronteerd met je sterke en zwakke punten. Aan de hand van deze punten ga je samen bekijken welke functies hierbij kunnen passen en hoe je je sterke punten (nog) beter kunt benutten. Sharon begeleidt iedereen op een erg enthousiaste en levendige manier, en zorgt ervoor dat ze je met de juiste vragen nog even extra over jezelf laat nadenken. Bovendien viel het mij op dat ze erg snel in de gaten heeft hoe mensen in elkaar zitten. Het persoonlijke gesprek dat volgde op de twee bijeenkomsten was erg prettig en verhelderend. Je krijgt antwoorden op nog openstaande vragen en kunt op die manier de informatie die je hebt gekregen ook gaan gebruiken voor je toekomst. Het enige minpunt vond ik de duur van ons gesprek; van mij had dit langer gemogen dan het half uur dat we kregen.

Desiree de Bruin

Ik heb Sharon leren kennen tijdens een sessie paardencoaching. Met veel enthousiasme en bevlogenheid nam zij ons op een ontspannen manier mee in deze workshop. Haar prachtige paard hield mij een hele heldere spiegel voor en Sharon gaf duidelijke feedback en tips waar ik meteen mee aan de slag kon gaan. Op een zeer aangename manier krijg je een soms confronterende spiegel voorgehouden door het paard. Mijn handelingen en intenties hadden direct invloed op het gedrag van het paard. Niets ontgaat Sharon en elke reactie van het paard weet zij te vertalen in begrijpelijke mensentaal. Een geweldige workshop met een zeer professionele begeleiding voor iedereen die meer inzicht wil krijgen rondom zijn/haar leiderschap en gedrag in een groep/op de werkvloer!

Yvon Hodzelmans

Ik heb Sharon leren kennen als een flexibele professional. Je snel doorgrondend om je in je gedrag te spiegelen. Vervolgens je met tips en oefeningen verder op weg helpend. Fijn is haar persoonlijke manier van ondersteunen. Haar belangstelling reikt verder dan het zakelijke wat haar oprecht en bijzonder maakt.

Josie Smeets

Ik word altijd zo blij en geraakt in een training bij Sharon. Vrouwenkracht, was zo bijzonder, ik deed mee om in mijn eigen vrouwenkracht te komen en jeetje wat een proces. De zachtheid, openheid maar ook juist de doortastendheid waarmee Sharon je begeleidt in je verhaal is magisch. Telkens raakte ze de juiste snaar en wist ze in 2 dagen 8 onbekende vrouwen te openen, verbinden en helen. Dank je wel voor je warme en wijsheid. Liefs Josie

BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt
06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven