Vrijblijvend gesprek
Gezien willen worden. Jezelf niet laten zien. Geen volle ja en nee. Omgaan met afwijzing en teleurstelling. Volwassen worden. Inademen. jezelf tekort doen door te verstoppen. Zorgen voor de ander.

De vraag is hoe jij jezelf tekort doet door je te verstoppen

blog persoonlijke verhalen May 23, 2023

Bijna 2 meter is hij, altijd vrolijk en zijn woordje klaar. Best een leuk gezicht denk ik zo, wij naast elkaar. 1,58 m groot ben ik maar liefst. Maar zoals iemand ooit zei, klein van stuk, groots van karakter. Als ik hem aanspreek op zijn klein zijn, en ik geen genoegen neem met het antwoord die ik daarop krijg, wordt hij even geïrriteerd. "Ik zeg je toch wat ik denk", zegt hij dan. Ik zeg "dat klopt, maar niet wat je voelt. En precies daar verlies je telkens je eigen plek in het contact met de ander. Omdat de plek die je zo goed kent er een is van de ander pleasen. Zorgen voor de ander. Uiteindelijk voel je je teleurgesteld dat de ander je niet ziet. En dat is best een hele opgave om je te zien, terwijl je niet eens jezelf ziet en je niet laat zien. Jouw reactie op de ander is hoe jij denkt dat de ander het graag wil. Als je niet kunt voelen wat jij voelt, nodig hebt en te geven hebt, krijgt de ander geen volle ja van jou. En jij krijgt vaak een nee op jezelf. Wat ik van je vraag, is te voelen wat er gebeurt in jou, in plaats van te reageren op wat jij denkt dat de ander nodig heeft". Dan wordt het stil. Zijn lijf weet niet goed links of rechts te bewegen. "Maar als ik zeg wat ik voel is de ander teleurgesteld' zegt hij dan. "Dit gaat niet over dat de ander teleurgesteld is, zeg ik, dat gebeurt toch wel. Het gaat erom of jij met afwijzing of de teleurstelling van de ander om kan gaan. Of je kunt verdragen dat je niet de prins van je moeder blijft. Dit gaat over volwassen worden en inademen dat je met jouw charme niet de wereld kunt draaien zoals je wilt. Om maar niet je grootste angst onder ogen te komen. Afwijzing. Dit gaat niet over de ander, dit gaat over jou. Dat gaat tijdelijk goed, maar niemand zal jou mogen zien. De vraag is wat de ander mist en hoe jij jezelf tekort doen in het verstoppen? Dan zegt hij, "we zullen allebei tekort schieten, want ik word zo boos van binnen, zoals nu, omdat ik mij niet gezien voel, dat ik het de ander aanreken. Terwijl ik mij nu besef dat ik mij niet laat zien, door voor je te zorgen".

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven