Vrijblijvend gesprek
Hart, verlangen, reis, ziel, goddelijke, bedding, vertrouwen

Deelnemen met jouw hart

blog Feb 02, 2023

Voordat je spreekt, voordat je een keuze maakt, voordat je iets doet, voel je hart. Elk woord, elke actie die voortkomt uit het hart is als een warm medicijn voor degene van wie jij houdt, voor de wereld en het grotere geheel. Jouw hart is de doorgang tot het goddelijke. Mag jouw hart deelnemen? Niet alleen op momenten dat het makkelijk is of dat het uitkomt. Het is jouw hart volgen, wat er ook gebeurt. Wanneer je hart mag deelnemen mag je thuis komen. Kan het je laten voelen wat voor jou bestemd is in dit leven. Jouw hart is verbonden met jouw ziel en laat je de weg zien. Jouw enige verantwoordelijkheid is erop durven vertrouwen. En dat is precies waar het spannend wordt.

Iedereen wil diep van binnen leven vanuit het hart. Omdat we weten dat dat de plek is waar we moeten zijn, waar we naar grijpen als we pijn hebben of ons gelukkig voelen. Wanneer we liefde voelen of het spannend wordt. Bij euforie en verlies. Het is niet dat we daar niet willen zijn. We durven er soms alleen niet te zijn. Want de pijn van ons hart, het diepste verlangen wijst ons de weg.

Ons hart is verbonden met de ziel. Onze ziel die haar levenspad wil afleggen. Maar wat als dat nu iets anders van ons vraagt dan hoe we het altijd al deden? Het ego die vanuit angst reageert. Durven we dan nog te vertrouwen? Op dat een andere weg ook veilig is? Dat het verdriet ook weer zachter wordt? Het vraagt een diep vertrouwen in onszelf. Op onze bedding. En deze bedding is al zo oud als dat jij zelf bent. Deze bedding is er een van lagen. En deze lagen kunnen een prachtige lotus worden. Ontstaan in de modder, gezocht naar het licht en daar in het aanzien van de zon geopend in al haar schoonheid. Durf jij te vertrouwen op de schoonheid in jou?

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven