Vrijblijvend gesprek
nieuwe beweging. krassen op je hart. nieuw verhaal. lichaamsgericht werken

Krassen op je ziel

blog opleidingen Feb 09, 2023

Je kent het wel zo’n vintage langspeelplaat die telkens bij de krasjes blijft hangen waardoor dat bepaalde fragment over en over wordt herhaald. Totdat je de stap zet om de naald op te tillen en deze te verplaatsen.

Misschien herken je bij jezelf ook dat je soms blijft hangen in een oud verhaal. Dat je het telkens herhaald in je hoofd of in je dagelijks leven. Je ziet wat je doet maar je blijft hangen, steken, haperen in de krasjes op je ziel.
Daar waar je ooit gekwetst bent en waar je nog niet mee rond bent gekomen. Waar het nog steeds zo’n pijn doet, maar waar het misschien ook zo vertrouwd is.

Niemand ontkomt eraan. In ons leven krijgen we allemaal krasjes. Sommige grotere of diepere krassen dan andere en elk met een eigen verhaal. Het grootste verlangen dat we dan ook zien bij onze deelnemers is dat ze uit die oude patronen willen breken. Het anders willen voelen of doen maar niet weten hoe.
Je kunt je voorstellen dat vanuit die haperende plek er geen nieuw lied kan beginnen. Je zult jezelf eerst op moeten tillen en terug moeten brengen naar het nu.
Je krassen zitten in het verleden echter kun je alleen verder vanuit het heden en die beweging die zit in je lijf. Je lijf wat alles onthoudt, maar een nieuwe beweging nodig heeft om voorwaarts te gaan. Daar gaat lichaamsgericht werken over, waar wij je begeleiden naar het nu zodat je daar kunt ervaren wat er nodig is. De eerste stap kunt zetten in jouw nieuwe verhaal. Waardoor de krassen minder hard en stug zullen worden, je niet meer belemmeren in het hier en nu maar nog altijd horen bij jouw unieke levensverhaal.

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven