Vrijblijvend gesprek
Welk verhaal vertelt je lijf. aankijken. inademen. aanraken. sensaties. zonder oordeel. blijven. voel

Welk verhaal vertelt jouw lijf je?

May 06, 2023

Als je in de spiegel kijkt, welk verhaal vertelt jouw je lijf je dan? Jouw lijf, hoe het staat, wat het uitstraalt. Zit het vast of is het soepel? En waar zit het dan vast? Misschien sta je in de houding met je borst vooruit en wat zegt je dat dan? Of zijn je schouders wat gebogen doordat je in leven in figuurlijke zin veel gedragen hebt, gedragen wat niet van jouw is. Of omdat je jezelf vaak kleiner maakt. En als je dan toch aan het kijken bent en dit alles aan je lijf opmerkt, let dan eens op jouw ademhaling. Is het vooral jouw borst die beweegt of ben je meer gezakt in je lijf en is het jouw buik dat zich lekker uitzet. Adem je snel of langzaam? Jouw lijf heeft je zo veel te vertellen.

Als je dan goed naar jouw lijf gekeken hebt, sluit dan je ogen, adem diep en met een flinke zucht uit. En voel dan met jouw ogen dicht waar jouw lijf aangeraakt wil worden. Waar in jouw lijf voel je het stokken? Of misschien is er een warm en geborgen plek waar je lijf je naar toe wilt brengen. En leg dan jouw eigen handen op die plek. Probeer het eens. En merk voor jezelf de sensaties op die je waarneemt als je jouw hand op die plek neerlegt. Is het er warm of koud. Is het fijn dat jouw hand er ligt of ongemakkelijk. Blijf doorademen en kijk of je er even met je hand kan blijven. Zonder te oordelen, zonder interpretatie, maar voel en blijf. Blijf bij wat jouw lijf je te vertellen heeft.

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven