Vrijblijvend gesprek
Gezien worden en laten zien. Verlangen. Poorten van je hart. Eigen verantwoordelijkheid om te komen. Interne en externe grens. Hart openen. Verzachten. Jouw waarheid. Yoga, adem. Bestaansrecht. vrij voelen

Voel je vrij

blog Jun 17, 2023

We willen zo graag dat de ander ons ziet, maar zijn bang om onszelf te laten zien. Het gezien worden door de ander en het grote verlangen daar naar is een oud verlangen. Een onvervuld verlangen van een kind waarop je niet werd gezien voor wie je was. En misschien ook hebt besloten jezelf niet meer helemaal te laten zien. Terwijl je nu zo hard verlangt en misschien ook wel niet door hebt dat de poorten van je hart niet helemaal open staan. Hoe kan de ander je zien als jij jezelf niet helemaal durft te laten zien. Wanneer je ergens het gevoel hebt dat de ander je op moet komen halen, terwijl jezelf ook de verantwoordelijkheid hebt te komen. Zodat je elkaar mag ophalen. Zodat je samen kwetsbaar mag zijn en gedragen mag worden. In ons zit het verlangen gedragen te worden. En zijn dit ook zo verloren wanneer we dat gingen dragen wat niet voor ons bestemd was. Zodat we niet meer weten wat onze interne grens is. Wat wil ik? Wat heb ik nodig? En heb ik dit in het nu nodig of is er een kindstuk in mij wat niet geheeld is en geheeld mag worden, mag verzachten waardoor je hart weer kan openen? Soms zijn onze overtuigingen zo sterk waar wij aan vasthouden, dat onze geest zo troebel wordt en het bijna niet mogelijk is om een glimp van ons eigen licht op te kunnen vangen en jouw waarheid te kunnen zien.

Telkens vraagt het van ons een manier te vinden, zoals yoga, de adem, die ons uitnodigt om, keer op keer, onszelf over te geven en de controle los te willen laten. Of durven laten. Het herinnert ons eraan dat we veilig zijn, het nodigt uit om telkens te blijven zien wat er is, wat bedding geeft en de chaos, net als al het zoete en de ruimte die er voor ons ligt. Als we maar even wat controle los durven te laten wat ons zo vasthoudt, wat ons denkt veilig te houden, maken we ruimte voor zachtheid, waardoor we kunnen voelen dat we vrij zijn. Dat het altijd al jouw bestaansrecht was en dat je hier alleen bent om te zijn. Het gaat hier niet over een shortcut. Het leven zoals we het hier leven gaat over de moed vinden om te kunnen zien van alles wat er is, zodat we steeds meer en dichter bij onszelf uit komen en ons vrij kunnen voelen.

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven