Vrijblijvend gesprek
energie, liefde, levensstroom, jij

Alles is energie

blog opleidingen Nov 28, 2022

Gisteren begeleidde ik een opstelling. Als vanzelf gaat mijn hand naar de rug van de deelneemster. Ze begint te lachen. Precies daar zegt ze voel ik het. Voel ik dat ik plek mag innemen. Even blijf ik daar met mijn hand en ga dan iets naar boven. Ik zeg haar en hier stopt het. Wij zijn energie. Jij en ik. En als we vertragen en verstillen van binnen kunnen we deze opmerken bij onszelf en bij de ander. Kunnen we voelen waar de energie in ons lijf stopt en waar het stroomt. En daar is niets zweverigs aan. Energie is letterlijk levensenergie die stroomt in ons en zelfs buiten ons te voelen is. We kennen allemaal wel iemand die een fijne energie heeft. Of een nare energie waar je bij uit de buurt wilt blijven, zonder dat de ander ook maar een woord heeft gerept. Maar wat als je nu bewust kunt leren voelen waar de energie van de ander zit. Waar het stokt of stroomt. En in je begeleiding daar de hand neer legt wat de ander in beweging brengt, steun biedt of bv. aandacht geeft en de ander zich gezien voelt. Wat zou dat betekenen voor de ander, dat je de ander echt kunt voelen en zien? Wat als je zou voelen dat het stokt in de keel. Wat zou de eerste vraag zijn die je zou stellen?

Een simpele oefening is het voelen van de energie die door je vingers stroomt. Of door je voeten. Dat is energie. Wanneer je in de natuur loopt en je voelt je energiek, dat is energie. De chemie tussen twee mensen dat is energie. Maar ook de frictie tussen mensen is energie. Liefde is energie. De korte versie is dat wij energie zijn. Alles is energie. De een hoger dan de ander. En als je door hebt hoe het werkt, dan is er niets mooiers dan afstemmen op deze levensstroom. Die levensstroom dat ben jij. Veel plezier.

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven