Vrijblijvend gesprek
dader slachtoffer. liefde. oud verhaal. open hart. leven

Dader en slachtoffer

blog opleidingen Feb 23, 2023

Dader en slachtoffer.

Wat moet je opgeven als je je slachtofferschap loslaat? Misschien ken je het van mensen om je heen die overal over klagen, andere de schuld geven van hun pijn en verdriet. Misschien herken je het in jezelf. Soms is dit terecht maar vaak ook niet. Uiteraard zijn er situaties waarin er duidelijk sprake is van dader en slachtoffer. Toch is het vaak een dynamiek die we maar al te graag in stand houden. Waarom? Omdat boos zijn, verdriet hebben vaak makkelijker is dan liefde voelen.

Wanneer we boos zijn op onze partners omdat ze ons niet geven wat we nodig hebben, waar we denken recht op te hebben is het soms makkelijker vast te houden aan het onrecht dan te accepteren wat er wel is en de liefde te voelen.

Liefde door het mooie te zien en te accepteren.
Ergens in die beweging moeten we ook verantwoordelijkheid nemen. Verantwoordelijkheid voor ons leven, onze acties en ons eigen geluk. Ons oude verhaal opgeven zodat we een nieuwe verhaal kunnen schrijven. Comfort los laten en onszelf uitdagen. Ons hart openstellen met alle risico’s die daarbij horen. Leven.

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven