Vrijblijvend gesprek

Hoe kies ik voor mezelf door persoonlijk leiderschap?

blog kennis opleidingen Apr 05, 2022

Hoe kies ik voor mezelf door persoonlijk leiderschap?

Je kan alleen leiding nemen over je leven als je weet wat je echt wilt. Als je weet wat je verlangens zijn, wat jouw vuur aanwakkert, voelt wat je ten diepste wilt. En door te zien wat je bewust of onbewust zelf voor je verlangen zet om maar niets te hoeven. Hoe je jezelf saboteert, veilig houdt, controle wilt houden, jezelf klein houdt en jezelf daar uiteindelijk mee tekort doet.

Wat zijn de manieren om te ontdekken

Jezelf ophalen doe je door te verstillen. Hoe vaak op een dag maak je nu daadwerkelijk echt contact met jezelf? Of laat je je vooral leiden door de waan van de dag, door alles wat moet, alle verwachtingen die er zijn?
Leiden door de overtuigingen die je jezelf hebt eigengemaakt, zonder dat je altijd bewust bent van de mate waarin die overtuigingen je nog dienen? Met dat alles ga je voorbij aan jezelf en aan het leven dat je ten diepste verlangt.
Velen van ons leven vooral vanuit het hoofd. Terwijl het verlangen, het vuur en de antwoorden wanneer we vast lopen in ons lijf te vinden zijn.

 Je neemt persoonlijk leiderschap door je te verbinden met je lijf, je ware zelf. Door inzicht te krijgen in hoe jouw overtuigingen, patronen en jouw (familie)systeem tot op de dag van vandaag jouw keuzes beïnvloeden. Door te verstillen, en je weer te verbinden met jouw ware zelf neem je de eerste stap waarin je kiest voor jezelf en persoonlijk leiderschap neemt door het zetten van een stap in de goede richting, een stap dichter naar jezelf.

Je kunt alleen al voor jezelf kiezen door je verlangens op te halen met het stellen van een aantal vragen aan jezelf. En te voelen wat jouw lijf je vertelt als je jezelf de vraag hebt gesteld. Op te merken hoe snel je hoofd er misschien wel weer wat voor zet. Je zou jezelf bijvoorbeeld eens de volgende vragen kunnen stellen:

  • Wat zou ik nu het liefste doen als alles kon?
  • Welk gevoel ervaar ik in mijn lijf als ik me voor stel dat ik het ook daadwerkelijk doe, dat het werkelijkheid is?
  • Welke overtuigingen houden mij tegen om het daadwerkelijk te doen en wat ervaar ik in mijn lichaam bij die overtuigingen? Laten die mij rustig voelen, krachtig, angstig, groot of klein?
  • Wat levert het me op om niet voor mijn verlangen te gaan en niet de keuzes te maken die ik eigenlijk wel wil maken?
  • En wat voel ik bij de intentie bereid te zijn persoonlijk leiderschap te nemen en een eerst stap te zetten richting jouw verlangen, hoe klein ook.
    En wellicht is die eerste stap je aan te melden voor de Masterclass persoonlijk leiderschap in juni 2022. 

Hoe sluit de Masterclass Persoonlijk Leiderschap daar op aan? 

De Masterclass Persoonlijk Leiderschap gaat over durven zijn wie je bent. Het gaat over jezelf kennen. Jouw waarheid onthullen, leven en spreken. En vanuit daar leiding geven aan jezelf, je professie en je leven.

Tijdens de magische driedaagse Masterclass Persoonlijk Leiderschap maken we een verdiepende reis. Een reis waarin je leert verstillen, je lijf weer meer leert bewonen, je verlangen leert voelen en het leven volledig in te ademen. En reis waarin we naar jouw persoonlijke geschiedenis kijken en waar je ervaart om op jouw eigen plek binnen je systeem te gaan staan. En van daaruit de vrije beweging te maken richting jouw toekomst met autonome keuzes die passen bij jou.

 

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven