Vrijblijvend gesprek
geluk in jezelf. Rust, luisteren naar lijf. thuiskomen. adem

de voordelen van leven naar jouw natuurlijke ritme

blog lijf Oct 16, 2022

Telkens als iemand mij vroeg, hoe gaat het? Zei ik altijd het gaat goed. En dat ging het ook. Ik leerde dat het of het goed gaat met je of niet, niet afhankelijk is van wat er om je heen gebeurt. Het kan nog steeds goed met je gaan, ook al gebeuren er vervelende of verdrietige dingen. Dan nog steeds kan jij het geluk in jezelf vinden. Wat ik niet meer in mijzelf kon vinden was rust. Ik luisterde namelijk niet altijd even goed naar mijn lijf en wat het te vertellen had. Anders gezegd, ik ben een gevoelig mens, maar ik leefde er niet naar. Ik heb goed af te stemmen op het aantal prikkels op een dag als sensitieve vrouw. Dat deed ik ook. Zo sprak ik niet af in de avonden, of hooguit een keer per week en hooguit een keer per weekend. Maar wat ik vergat was het ritme van de natuur in mij. En dat is rond twee uur stoppen met werken, en heel vroeg beginnen. Alleen was Veder zo vroeg wakker dat dat er niet van kwam, en in plaats van dat ik om twee uur stopte, ging ik om 11 uur of later naar bed. Steeds meer was ik overprikkeld, en kon ik mijn zenuwstelsel niet meer ontspannen. Ik stemde niet meer af op wie ik ben of wat ik nodig had. Door de eerste stap terug op de mat te zetten, daar de zaadjes te planten, kon ik weer thuiskomen. In mijn adem. Telkens weer de ademtocht naar huis. Vanaf de eerste keer bewustzijn konden mijn schouders weer omlaag. En voelen wat ik nodig had. Je hebt maar een stap nodig naar meer bewust te gaan leven. Naar een bewust leven die past bij jou. Welke eerste stap richting jouw lijf, jouw richtingaanwijzer heb jij weer te zetten? 

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven