Vrijblijvend gesprek
Wat er wel was. toegeven, verbinden met liefde. Pijn, verdriet en gemis. Moed en open hart. inademen. Stap voor stap.

Waar moet jij aan voorbij om te zien en voelen wat er wel was?

blog Jan 20, 2023

Waar moet jij aan voorbij om te zien en voelen wat er wel was?

Wat nu als je kijkt naar wat er wel was. Dan moet je ook toegeven en misschien wel voorbij aan het stuk wat er niet was. Aan wat je vroeger zo hebt gemist, wat pijn deed of te groot wat was om te voelen. Dan moet je je weer verbinden met liefde. En dat is soms moeilijker dan om in het pijn, verdriet en gemis stuk te blijven zitten. Omdat je dan ook op moet geven het nog anders te willen, de hoop op moet geven dat het anders was. Het brengt je dus ook wat om in het verdriet en gemis te blijven omdat je dan in het verdriet en verlangen kan blijven en je ook niet volledig hoeft te voelen. Het vraagt daarom moed en een open hart om alles in te ademen wat er was, ook wat er wel was. En zo is het.

Probeer het eens. Bijvoorbeeld door terug te gaan naar het moment net voordat je ergens gestopt bent met uitreiken. Voor het moment dat het op dat veiliger leek om je terug trekken omdat de pijn om alles toe te laten te groot was. Je niet wist hoe het anders te doen. Kan je je verbinden met dat wat er wel was en is. De schoot van een of misschien wel je beide ouders. Een warm gevoel van toen dat je bij staat waarin je je geborgen voelde. Een foto die je bij staat waarin je je kind en gedragen voelde. Of misschien de warme buik waarin je 9 maanden gedragen bent. Een moment hoe klein dan ook. Ook al is het een klein beetje dat je kan inademen en waarmee je je kan verbinden. Stap voor stap.

Door het niet meer anders te willen en te kunnen zijn met wat er was en ook niet was kun je leren weer autonome keuzes te maken vanuit liefde en het nu.

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven