Vrijblijvend gesprek
Systemisch werken. Eigen plek. het veld ontvouwen. voorgaan. loyaliteit en verstrikkingen. Herhalen hoe we het ooit geleerd hebben. binding. Beweging van het lijf.

Wat is systemisch werken?

blog opleidingen May 22, 2023

Wat is systemisch werken?

Systemisch werken is werken met het systeem of de verschillende systemen waar iedereen onderdeel van uit maakt. Zo leren we als kind in ons eerste systeem. Dit is het gezin van herkomst. De loyaliteit, de verstrikkingen die er zijn en hoe we met elkaar omgaan of communiceren herhalen we vaak onbewust in elk volgend systeem. (Zowel privé als in ons werk.) Dit is vaak helpend maar soms is dit ook een binding die ons tegenhoudt te leven zoals we dat graag willen.

Je onderzoekt jouw familiesysteem en de  onzichtbare wetmatigheden en principes die grote invloed hebben op hoe jij je verbindt met jezelf, anderen en het leven. Vanuit het verstillen kunnen de verschillende dynamieken van jouw systeem zich in jou openen en zichtbaar worden gemaakt.

Hoe kom je thuis in de opleiding?

Doordat je zelf bent voorgegaan in het innemen en aannemen van je eigen plek in je eigen systeem en dat je jezelf bewust bent van je eigen loyaliteiten en verstrikkingen kan je werken vanuit een open hart. Je leert om je lijf en intuïtie als richtingaanwijzer en instrument te gebruiken om ten diepste te voelen welke beweging er nodig is. We nodigen je telkens uit in het leren vertrouwen.

Je leert in de opleiding  door middel van opstellingen, constellaties en andere systemische interventies verstoorde loyaliteiten en dynamieken zichtbaar te maken. Allemaal in de beweging van het lijf.

 

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven