Vrijblijvend gesprek

Wat is het verschil tussen sensualiteit en seksualiteit?

lijf Mar 31, 2022

Ze rent zichzelf voorbij, komt amper op adem. Snauwt nog wat links en rechts en verlangt naar rust. Eigenlijk verlangt ze naar energie. En dan wordt ze verliefd, zomaar op een man die ze tegenkomt op haar werk. Ze voelt de energie bruisen in heel haar lijf. Ze maakt zich op, kleedt zich weer sexy en wil niets liever dan bij hem zijn. Maar eigenlijk wil ze alleen maar bij dit deel van zichzelf zijn. Het deel in haar die speelt. Die danst, die wil vrijen, die de controle los wil laten. Ze wil weer spelen. Ze is zichzelf verloren. Haar lijf uitgeput, niet voor zichzelf gezorgd. Hij herinnert haar eraan dat ze weer verliefd wil zijn op zichzelf.   

Sensualiteit gaat over weer bewust zijn van wie je bent met al je verlangens. Met alles wie jij bent. En alles wat je eraan herinnert dat je leeft weer voelen. Als klein meisje of kleine jongen konden we dit zo goed. Waar we volwassen worden, onszelf veel te serieus gaan nemen en het leven daarbij. Waarbij we niet meer weten hoe we plagen, flirten, vrijen vanuit gulzigheid en vuur, vanuit passie en ons helemaal laten beminnen. Sensualiteit gaat over levensenergie. En laten we nu precies levensenergie zijn. We zijn goddelijk in alles wie we zijn, maar verliezen deze energie en daarmee onszelf.  

Sensualiteit gaat over weer met je hart verbinden, met elke sprankeling in je lijf, met het vuur en al het rauwe. Die zegt, hier zeg ik JA op en hier zeg ik NEE tegen. Dit is wat ik nodig heb. Dit is waar ik naar verlang. Ik durf te kiezen voor wie ik ben. Een sensuele vrouw die haar donkere kanten kent en daar niet vies van is, omdat ze bewust is van wie ze is en niet zou moeten zijn. Die het zachte in zichzelf omarmt, en vanuit daar haar kracht voelt. Een sensuele man die niet de beste vriendin van zijn partner wil zijn maar zijn oerkreten wil slaan bij het orgasme die hij heeft. Die rauw wil schreeuwen en een klop op de schouder van zijn vrienden wil geven, omdat dat er ook bij hoort. Zonder generaliserend te zijn. We zijn het vrouwelijke en mannelijke in onszelf verloren of misschien is er wel kruisbestuiving gekomen.  

Maar sensualiteit begint op de binnen grens, te voelen wie je werkelijk bent. Naar binnen keren om je hart te openen, en je bekken te openen om alles weer te laten stromen. Toen ik in Afrika was, kwamen de trommels op elke hoek mij tegemoet. Daar ontmoette ik het rauwe in mij. De seks was daar rauwer, de contacten intenser, het leven echter. Dichter bij de natuur. Sensualiteit was er elke seconde. In het bewegen van de heupen, het dragen van sensuele kleding, het bereiden van het eten, het aankijken van de ander. Het wankele evenwicht tussen leven en dood brengt ook het leven ten volste met zich mee en daarmee sensueel leven. In het westen is het er nog op een avondje uit, hooguit, en alleen omdat we er dan voor kiezen. Maar wat als we sensuele wezens zijn. Wat als we durven toegeven aan het goddelijke in ons.  

Dit lukt ons wanneer we bewust zijn van wie we werkelijk zijn. De Ziel, onze reis hier. Maar ook op het ego stuk, wanneer we onze verlangens en lusten kennen. Wanneer we weten wat we nodig hebben om ons zelf te voeden. En precies daar begint het. Hoe ben jij ooit gevoed op de innerlijke grens. Ben je beantwoord op het uitreiken. Kreeg je de liefde waarnaar je zo verlangde. Mocht je lijf er zijn en al je hartskreten? Of werden die gesusd door gesprekken te voeren en analyseren. Mocht je voelen en leven naar je hart? Want precies daar is het verschil ontstaan tussen afgescheidenheid en heelheid. Mocht je heel zijn of heb je delen van jezelf naar de achtergrond geduwd. Zoals het sensueel dansen om het vrouwelijke op te halen? Mocht je je eigen lijf betasten en voelen wie jij bent op de externe grens. Voelen wat je lekker vindt? En dat alleen kan je wanneer je op de interne grens gevoed bent, pas dan kun je het externe nog beter voelen. Dus als je de sensaties op je lichaam wilt voelen, voed je dan eerst innerlijk. Geef jezelf aandacht op de stukken die je nodig hebt. Ook wel genaamd; zelfliefde. Dan ervaar je de externe sensaties veel intenser omdat je er onvoorwaardelijk, zonder hoofd en in volle overgave van kunt genieten. En dat genieten is goddelijk, omdat je bemind wordt zoals we allemaal bemind willen worden. In het plagen, ontvangen en geven. Daar komt seksualiteit samen met intimiteit. Samen met sensualiteit.  

Jij als bewuste partner van jezelf, die zichzelf kan liefhebben. Als partner van de ander die zich echt durft te geven. Wauw wat is het leven dan intens en goddelijk, magisch. Een leven voor iedereen weggelegd. Ook voor jou. Het enige wat je nodig hebt is overgave om de reis naar binnen te maken. De weg van zelfliefde en het openen van het hart. Zodat alles weer mag stromen. Naar jezelf, de ander en de wereld om je heen. Aan jou de keuze of je uitgeput het leven door wilt of in rust, helderheid en met heerlijke energie. Voor welke je ook kiest het is ook de energie die je uitdraagt naar anderen. Aan jou de keuze met welke energie jij jezelf en anderen wilt voeden.  

Veel plezier 

Voel je welkom bij de sensuele vrouw op 30 en 31 mei  

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de jaaropleiding 'Verbinden met jezelf en de ander' of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven