Vrijblijvend gesprek
luisteren naar je lijf - defensiemechanismen - signalen herkennen

Wil jij leren om autonome en misschien wel nieuwe keuzes te maken?

opleidingen May 29, 2022

Je weet vast wel wat je hoofd te vertellen heeft. Of misschien kan je dat niet eens bijhouden, want het ratelt de hele dag door. Vol van overtuigingen, patronen en boodschappen die jij van anderen hebt gekregen en aan je zelf hebt gegeven. Maar kun je nog voelen welke van die boodschappen die je al zo lang aan jezelf geeft, je nog helpen? Je kunt niet verlangen van je hoofd die zoveel mechanismes heeft bedacht om je te beschermen, je ook nog de richting te wijzen. Want vaak zijn het oude richtingaanwijzers. Jouw lijf daarentegen laat je voelen hoe je nu in de wedstrijd staat. Nu, op dit moment. Voel maar eens. Ben je echt aanwezig, of ben je al vertrokken naar je hoofd of naar een andere plek? Als je bijvoorbeeld een hevige discussie in je relatie hebt, kan je dan voelen welke beweging je maakt? Loop je er van weg of ga je de strijd aan, maak je jezelf kleiner of juist groter, leg je de focus op de ander of betrek je alles op jezelf? En als je dan bijvoorbeeld vertrekt, letterlijk of figuurlijk, waar hoort deze beweging dan bij? Anders gezegd; hoe heb je deze beweging ooit geleerd? En waar heeft het je tegen beschermd? En hoe helpt deze beweging je nu nog of doet het dat als je goed kijkt niet meer? In onze jaaropleiding “Verbinden met jezelf en de ander” helpen we je te leren blijven, bij alles wat er is. Je leert de signalen via je lijf te herkennen en als het nodig is nieuwe keuzes te maken. Keuzes die vandaag bij je passen. Om dat te kunnen doen heb je ook eerst te begrijpen hoe je tot nu keuzes hebt leren maken. Voel je welkom om samen een nieuwe beweging te leren maken.

 

Kijk hier voor meer informatie over onze jaaropleiding “Verbinden met jezelf en de ander” of neem telefonisch contact met ons op om samen te kijken hoe deze opleiding bij je past.

 

Maak ook jouw persoonlijke reis

Wil jij ook stappen zetten in jouw leiderschap of persoonlijke ontwikkeling voel je dan ook heel erg welkom in de masterclass persoonlijk leiderschap of kijk bij ons andere aanbod wat het beste bij je past. Maar je kan natuurlijk ook contact opnemen en dan spreek je een van ons persoonlijk.

Neem contact met ons op
BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt

06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven