Vrijblijvend gesprek

"Breath is the bridge which connects life to consciousness" - Thich Nhat Hanh

Ademwerk 

holistisch werken met behulp van de adem

Stap binnen in een ontdekkingsreis naar je ware essentie met de gecertificeerde tweedaagse ademwerktraining. Ontdek de transformerende kracht van de adem en leer hoe je deze reizen naar binnen kunt maken of kunt begeleiden. 

Ademwerk is een krachtige methode die je leert om te voelen, spanningen los te laten en vrij te ademen van alles wat je niet langer dient. Laat ons je meenemen naar de kern van ademwerk, lichaamswerk en soundhealing, en ontdek hoe dit je leidt naar een leven van balans en vrijheid. 

 

 

Klankschaal meditatie
 
Voordat ik je alles vertel over dit programma, vertel ik je eerst voor wie het programma echt is...  

Ademwerk is voor iedereen die zich wil verdiepen in de adem. En voor professionals die zich willen verdiepen in de adem en het begeleiderschap.

 
Of je nu...

 • Nieuw bent in ademwerk en je de kracht en¬†zachtheid wilt ervaren
 • Al meerdere ademsessies hebt ondergaan en dieper wilt duiken in de ervaring
 • Of zelfs al een begeleider bent in ademwerk en verlangt naar een verdere verdieping in stevig begeleiderschap om naar een volgend niveau te gaan¬†
 • Worstelt met een burn-out, depressie, ademhalingsproblemen of bv. astma
 • Verlangt naar stressvermindering, een heldere mindset, het stellen van doelen, reguleren van emoties, het verhogen van energie of het ervaren van meer geluk.

Wat je behoefte of verlangen ook is, onze ademwerktraining is ontworpen om je te begeleiden naar een leven van innerlijke rust, vitaliteit en vervulling. 

You’re in the right place!

Met meer dan 20 jaar ervaring in self practice én als trainer in ademwerk, deel ik graag mijn diepgaande kennis met jou. Ademwerk is meer dan alleen een techniek; het is een reis naar binnen, naar het hart en de ziel, waar we leren om het leven volledig te omarmen en los te laten wat ons niet dient. Het stelt ons in staat om onze ware essentie te voelen, te helen en te ontdekken, waardoor we weer kunnen spelen en transformeren.

Mijn programma is ontworpen om jou en anderen te begeleiden op deze betekenisvolle reis. Samen zullen we de kracht van de adem verkennen en gebruiken om diepe transformatie en groei te bereiken. Ben je klaar om jezelf en anderen te leiden naar een leven van vervulling en vrijheid?

Meike Nederstigt

Wat een bijzondere reis was de ademcoach opleiding. Onwijs veel geleerd over hoe de adem kan helpen te ontspannen, meer in het lijf te komen en steeds weer de weg naar binnen af te leggen. Om te kunnen voelen waar het echt om gaat en wat mijn waarheid is. En zo te kunnen loslaten wat niet meer helpend is. Raafwerk voelt als thuiskomen!

Ervaren en begeleiden van verdiepende ademreizen

1.
Ervaren

Tijdens onze gezamenlijke ademreizen zul je een diepgaand gevoel van zelfliefde en compassie ervaren. We zullen verschillende vormen van ademwerk verkennen en ervaren, waardoor je meer innerlijke rust en heelheid ervaart. De hoofdthema's waar we met ademwerk mee werken is het leven volledig leren inademen en los laten wat niet meer dient. Hierop werken we met de vraag die je rondom deze thema's zelf inbrengt.

 
 
 

2.
Ademwerk

Je zult leren om vastgezette adem, blokkades en spanning vrij te maken met behulp van diverse technieken, waaronder de holistische ademhaling (verbonden ademhaling). We zullen dieper ingaan op het verschil tussen de inademing en uitademing, en hoe je hier niet alleen op fysiek niveau, maar ook op spiritueel en emotioneel niveau mee kunt werken. 

3.
Lichaamswerk

Tijdens onze cursus leer je jezelf afstemmen op zowel je eigen lichaam als dat van je cli√ęnten. Je leert naar de signalen van het lichaam te kijken en hoe met de adem te verzachten en te openen zodat er ruimte is voor dat wat gezien of gehoord mag worden.

Daarnaast zul je leren hoe verschillende systemen in je lichaam samenwerken en het effect daarvan op jou en jouw cli√ęnten.

4.
Holistisch

De adem en de energiestromen in het lichaam zijn nauw verbonden. We werken daarom met verschillende technieken die het ademwerk verdiepen, zoals het werken met acupressuur en de chakrapunten.

Alles is met elkaar verbonden en je leert werken met de adem als een geheel. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel mag je thuiskomen in de adem.

5. 
Thema

Je ervaart en leert werken met verschillende thema's, zoals het aannemen van het leven. Door deze thema's te verkennen, krijg je een helder inzicht in hoe je ademwerk kunt toepassen. Het thema van het aannemen van het leven is bijzonder krachtig omdat het je de mogelijkheid biedt vanuit een diep gevoel van acceptatie, helderheid en  veerkracht een gevoel van vrede te ervaren. 

6.

Begeleiden

Je leert¬†hoe je stevig kunt begeleiden, omdat alleen dan een veilige omgeving in ademwerk kan worden gegarandeerd en jouw cli√ęnten in overgave aanwezig kunnen zijn. Je krijgt inzicht in verschillende methoden, waaronder werken met contracten en het bewaken van ecologie en veiligheid tijdens ademwerk. We bieden training in het ervaren en begeleiden van zowel subtiele als krachtige ademwerktechnieken, zodat je in staat bent om deelnemers op een diepgaande en veilige manier te begeleiden naar hun innerlijke reis.

Journey to the soul

 

Mijn diepste reizen waren door ademwerk. Het bracht me bij onbewuste lagen en het hielp mij plekken vrij te ademen die door ander werk niet in beweging kwamen. Het was zacht en rauw tegelijkertijd. Door soundhealing er aan toe te voegen ontspande mijn lichaam volledig. Het hielp me bij mijn ware essentie uit te komen omdat alle maskers en defensiemechanisme weg vielen.

Ademwerk is het pad naar zelfliefde, vrijheid en ontspanning. Het leert je in overgave te leven en vanuit je hart keuzes te maken.

Elke keer als ik nu een ademwerk sessie en soundhealing geef zie ik dezelfde ontspannen en ontroerde gezichten als ik zelf telkens weer voel. Na een sessie is het stil. De blikken in de ogen van thuiskomen zeggen meer dan 1000 woorden. Ik wens je een mooie reizen toe samen met je cli√ęnten.

Liefs Sharon

meditatie begeleiding

Begeleiderschap


In onze bonusmodule begeleiderschap¬†geven wij je al onze kennis over het begeleiderschap. We werken onder meer rondom onderwerpen over contracten en ademwerk, contra-indicaties, werken met de vraag rondom ademwerk, stevig begeleiderschap, lef en liefde naast elkaar.¬†We willen je deze stevige bedding meegeven omdat ademwerk staat en valt met de stevigheid en veiligheid van de begeleider. Hierin vindt de cli√ęnt de veiligheid om te landen en er in overgave te kunnen zijn.

Klankschaal meditatie

Soundhealing


Door de combinatie van ademwerk, lichaamswerk en soundhealing maak jezelf en met je cli√ęnten een liefdevolle reis diep naar binnen.

Je ervaart hoe het combineren van ademwerk en soundhealing het hart raken en een diepe transformatie in beweging zet.  

Klankschaal meditatie

Geleide Meditaties


De geleide meditaties van Vederlicht  zorgen voor heling en transformatie als toevoeging en aanvulling op de ademreizen. Het legt nieuwe neurologische paden aan die je verrijken en zorgen voor ruimte, liefde en compassie. De Verderlicht meditaties laten je uitkomen bij de stilte van jouw ziel. 

Titia Roovers

"Dank Sharon, voor jouw stevigheid en doortastende begeleiding tijdens Ademwerk zodat ik me kon overgeven aan het wonderlijke fenomeen ‚Äėadem‚Äô. Zo gewoon (ik adem al jaren) en nu met jouw oefeningen een instrument om me ervaringen te bieden die me thuis brengen, in lichaam, het nu en bij de ziel. Het geweldige arsenaal aan instrumenten en het zingen hielpen om te spelen en verdiepen. En dat zijn nu precies de dingen die ik wil doen in dit leven: (‚Äėkittig‚Äô) spelen en verdiepen.¬†

 

 

How we breathe

01

BEGRIJPEN

Bij Raafwerk leggen we gepassioneerd en vooral praktisch uit hoe en waarom de adem werkt. We zijn geen biochemicus maar maken het verschil door het praktisch toepasbaar en behapbaar te maken. We leggen onze focus op de emotionele en spirituele verdieping die je maakt in de ademreizen Waarvoor, wanneer en waarom we bepaalde ademtechnieken gebruiken!

02

ERVAREN

Het ervaringsgedeelte maken we praktisch toepasbaar zodat het een dagelijkse fysieke maar ook spirituele practice voor je wordt. Je vindt hierdoor innerlijke rust, balans, helderheid en slaapt o.a. beter. En we verdiepen ons in het aannemen van stevig begeleiderschap voor het cre√ęren van een veilige bedding en het verdiepen van reizen door te werken met het hart en het geraakte door adem- en lichaamswerk.

Kathy Imre

De Ademwerk cursus is een ware ontdekkingsreis waar doormiddel van muziek, zang en adem mijn lichaam en ziel echt zijn samenkomen. Ik heb tijdens een van de ademsessies iets mogen aanraken en loslaten waardoor ik daarna in totale stilte mijn ware essentie heb mogen voelen, liefde.

Op een speelse, liefdevolle, straight to the point en intu√Įtieve manier¬†heeft Sharon me waardevolle lessen mee gegeven over o.a. adem en begeleiderschap. Een cadeautje voor mezelf, wat ik uiteindelijk ook een ander mag gaan geven.

DANKBAAR!

Kathy Imre

Adem je vrij

875,-

vrij van BTW

 

 • 2 live dagen met Sharon Hangraaf, leider in adem en lichaamswerk¬†
 • data: we openen¬†twee¬†keer paar jaar onze wachtlijst
 • audio's, video's en podcasts vol uitleg en tips over diverse ademwerk en ademtechnieken¬†met¬†Sharon Hanegraaf¬†
 • Begeleiderschap in ademwerk
 • Onbeperkt toegang tot het online materiaal
 • Certificaat van afronding "Ademwerk"
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan de Master Breath and Bodywork met 300 euro korting wanneer je de beide opleidingen samen volgt als zesdaagse

Ademwerk Wachtlijst

Yes ik want to dive!

Welkom mooi mens, je krijgt direct een mailtje wanneer de opleiding weer open gaat en je kunt deelnemen.

BEZOEKADRES

Retreat and Training Center Avani
'T Hoog 3 te Helvoirt
06-19900195

INSPIRATIE

Schrijf je in en laat ons je inspireren.

Inschrijven