De Raaf, een symbolisch teken voor vrijheid, innerlijke beweging & het vertellen van een verhaal.  

Bij Raafwerk leer je de taal van je ziel te verstaan en te verbinden aan de levenshouding die je hebt aangenomen vanuit jouw systeem, oude overtuigingen, patronen, verstrikkingen en maskers. Met als vertrekpunt ons lijf. 

 De Raaf kent de polariteit van het leven, lichtheid en zwaarte. Raafwerk is een plek om deze polariteiten te omarmen, in contact te komen met jezelf, gemak in ongemak te ervaren en je lijf als ingang en voedingsbodem te zien tot groei. Om te kunnen en durven leven vanuit autonomie.

We ontmoeten elkaar vanuit een eeuwenoude kennis waarbij lijf en hoofd samen komen. Vanuit de ontmoeting maken we samen de beweging in praktijk- en ervaringsgerichte opleidingen en trainingen waarbij transactionele analyse (TA), systemisch werk, NLP, en (emotioneel) lichaamswerk de leidraad zijn.

We bieden je een veilige plek waar jij je welkom voelt om te mogen zijn wie je bent. Raafwerk ontmoet jou graag! Voel je welkom!

Ik wil graag contact

B L O G S 

Lees verhalen vanuit het hart geschreven en reis even mee met alsof je erbij bent

L E E S

E R V A R I N G E N

Lees hier reviews van deelnemers die vertellen over hun ervaring en laat je inspireren

E R V A A R

P O D C A S T S

Elke maandag, woensdag en vrijdagochtend staat er een podcast voor je klaar

L U I S T E R

P R O J E C T E N

Zie hier de mooie bedrijven met wie we samen mochten werken incompany

L E E S
Haar unieke manier waarop zij iedereen benaderd is vol van passie en liefde voor de mens en het leven. 

Ik heb Sharon als een toegewijde, liefdevolle, grappige en authentieke trainster ervaren.Haar unieke manier waarop zij iedereen benaderd is vol van passie en liefde voor de mens en het leven.
Door haar eigen kwetsbaarheid te laten zien en je mee te nemen in persoonlijke verhalen over haar verleden, haar liefdevolle man en haar grote liefde voor haar dochter Raafje, creëert zij een veilige (thuis)omgeving. Je krijgt het gevoel haar écht te mogen leren kennen.

Zij is sterk en zacht tegelijkertijd en weet op een intuïtieve manier op alle verhalen en situaties de juiste woorden te vinden en rake vragen te stellen.
Ik ben enorm geïnspireerd door haar en hoe zij naar de mens en het leven kijkt. Iedereen die bezig is met het lijf, zou de opleiding tot lijfgericht coach/trainer bij Raafwerk moeten volgen.

Tijdens de opleiding leg jij je eigen weg af waardoor deze opleiding voor jezelf van enorm toegevoegde waarde is. Je krijgt o.a. inzichten in je eigen patronen, je maskers en je eigen emoties die je van anderen heb overgenomen en waar je altijd van dacht dat deze emoties/gevoelens van jou zijn. Ik kan niet wachten totdat ik het geleerde in de praktijk mag toepassen en andere in hun weg mag begeleiden.
Daarnaast heeft de opleiding ervoor gezorgd dat mijn eigen yogalessen een 'Sharon like' kleur hebben gekregen: nog meer luisteren naar, kijken naar en voelen van je lijf! Op naar de opleiding systemisch werk bij Raafwerk! Fiona Muller

Lees meer ervaringen
Raafwerk is de plek om thuis te komen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling

Wil je graag op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief De Reis van de Raaf. 

De Reis van de Raaf verschijnt 4 keer per jaar

 

INSPIRATIEBRIEF

Ontvang gratis volop tips, blogs, weetjes, de laatste opleidingen en cursussen en ontvang mooie kortingen voor de cursussen 

Let's Grow Together

Mijn naam is Sharon Hanegraaf, eigenaar van Raafwerk, en ik deel graag mijn 17 jaar ervaring met je als begeleider in persoonlijk leiderschapsprocessen. In deze jaren heb ik meer dan 15000 mensen begeleid in het lijf met een systemische blik. Zowel binnen organisaties als in de open opleidingen.

Geboren vanuit het verlangen om via de beweging van het lijf  een verdiepende en helende beweging te maken.  In beweging naar een volledig leven, voorbij aan diep gewortelde patronen, overtuigingen en maskers.  

Voel je welkom en kom thuis in je eigen verhaal. 

T E A M

Wij werken vanuit ons lijf en leven vanuit ons hart. We zijn nuchter, direct, aards en spiritueel tegelijkertijd. We werken graag ervarings- en praktijkgericht. Hoewel verdieping bij ons voorop staat zijn we ook niet vies van een grapje en wordt er bij ons veel gelachen. We hebben onze sporen verdiend in ons vak en nemen jullie daar graag in mee. 

Stiltes

Ik ben aan mijn opleiding Lijfgericht Coachen begonnen met het idee dat ik alleen veilig kon zijn bij mijzelf. Aan het eind van de tweede dag was dat idee veranderd. Sharon geeft je deze veiligheid ook met haar ZIJN. De vragen die worden gesteld, maar zeker ook door de stiltes.... Hoe mooi om in het lijf te zakken....te voelen wat van jou is en wat van de ander. Je eigen lichaam te ont-moeten! Te leren over je plaats innemen en je leiderschap te verwelkomen. Ik heb de opleiding met een rijk gevoel afgeslotenšŸ™ Nathalie van der Wielen